Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkiego masz fullllll.

Zacznij używać się szybko przekonasz jakie to jest prawdziwe fault.

Skrypty time out 30 sek., jeden php.ini dla wszystkich domen, brak kopii bezpieczeństwa, spróbuj dodać 30 userów po 1GB każdy, zobaczysz w praktyce nieograniczone miejsce.

Pozwolimy się nie zgodzić z Twoją oceną :) php.ini możesz skonfigurować indywidualnie dla każdej domeny - wystarczy w tym celu umieścić plik w dowolnym podkatalogu i przekierowac na ten potkatalog daną domenę wraz z opcją separacji serwisu. Wielu naszych klientów korzysta właśnie z tej funkcji.

W kwestii kopii - dane są zabezpieczanie regularnie w nocy, najstarsza kopia ma zawsze 3 dni, w przypadku serwerów z linii Cloud kopia jest dostępna dla klienta na FTP dzięki czemu może ją błyskawicznie przywrócić. Jeżeli klient posiada serwer ze starej oferty - możemy po uprzednim kontakcie zaktualizować plan i zmigrować dane automatycznie na Cloud.

Będę również wdzięczny za doprecyzowanie zdania "spróbuj dodać 30 userów po 1GB każdy, zobaczysz w praktyce nieograniczone miejsce." - opisz dokładnie, o co chodzi, gdyż posiadamy wielu klientów, którzy z powodzeniem korzystają z większej liczby skrzynek email o takiej pojemności.

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mój błąd. Faktycznie na quote mają oversizing. Za to przepraszam.

Ale może ustosunkujecie się do zadań CRON?

Chcę uruchamiać np. 20 różnych plików cron, każdy co 5 minut.

Dodatkowo kilkanaście dni temu strona na Wordpress (z autoinstalatora home.pl) przestała działać, bo mają skrypt dodający do nieaktualnych plików WP końcówkę .blocked

To mnie dotknęło: https://rozwijaj.home.pl/760098-ajax-tab-php-blocked-na-hostingu-home-pl

Nazwę domeny mogę podać dla home.pl jak chcecie sprawdzić.

seniu99, nie musisz takiej domeny przedłużać. Przy braku wpłaty wygaśnie ona automatycznie i wróci do puli nazw wolnych.

kmiciu, CRON działa u nas poprawnie i możesz uruchomić tyle plików CRON ile chcesz (z dokładnością do 5 minut) - https://pomoc.home.pl/bazawiedzy/zagadnienia/165 , Kwestią jest jeszcze co taki CRON miałby robić. Jeżeli masz zamiar co 5 minut backupować zawartość serwera do archiwum, albo wysyłać mailing - przekroczysz parametry hostingu współdzielonego. Jeżeli Twoje pliki CRON nie wykonują się do końca, oznacza to że są zbyt obciążające. Jeżeli chciałbyś sprawdzić, co powoduje (jaka operacja) przerwanie pracy skryptu, możemy to dla Ciebie zrobić po uzyskaniu odpowiedniego zgłoszenia przez formularz - https://home.pl/kontakt.

W kwestii Wordpress - podana sytuacja była jednostkowa, związana była z błędną interpretacją kodu WP przez nasz system antyspamowy. Każdy z klientów, który zgłosił się do Nas wówczas został przeproszony, a administracja podmieniała plik na poprawny.

Podałem sytuację z Wordpressem sprzed 3 miesięcy, a sam miałem ją dwa tygodnie temu. Więc problem jak najbardziej jest aktualny.

Odnośnie Crona. Jeśli dla jednego konta hostingowego mogę uruchamiać tylko jeden plik coron-5min.php bo to jasne jest, że przy czasie wykonania 30sek. wiele nie podziałam.

Chodzi o to, że normalne dla mnie jest to, że mogę nawet na hostingu współdzielonym uruchomić większą niż 1 liczbę plików cron wykonywanych co 5 min.

CRON działa u nas poprawnie i możesz uruchomić tyle plików CRON ile chcesz

to proszę mi napisać jak uruchomić plik jakisPlik.php w każdy wtorek o 5 rano lub pierwszy poniedziałek każdego miesiąca o 6 rano :)

generalnie rozpoznawanie takich paternów jest wszędzie dostępne jako standard tylko na home.pl jest jakieś dziwadło i trzeba samemu robić rozpoznawanie czasu i wskazanie na plik do wykonania

Ja od 3 miesięcy mam stronę na home.pl i nie widzę powodów do narzekania. Kupiłam 2 domeny i hosting, wyszło niedrogo, strony chodzą jak powinny.

Jednak moje strony są skromne i niewielkie, więc możliwe, że po prostu wiele nie wymagają. :)

Home.pl polecili mi znajomi i nie żałuję tego wyboru.

nie widzę powodów do narzekania

a ja widzę szeptańca, btw taki szeptaniec wam reputacji nie poprawi -> na wszystkich forach jak ktoś pisze że ma problem ze stroną to od razu webdeveloperzy pytają czy ona nie stoi przypadkiem na home.pl a jak stoi to piszą od razu zmień hosting nie wnikając w szczegóły problemu :D

Na home pojawiają się ciągle jakieś problemy. Np. budujesz stronę internetową na Joomla nie jakąś taką zwykłą wizytówkę, ale trochę bardziej rozbudowaną która ma różne dodatki, a dodatki mają np. różną wersję PHP.

Budujesz sobie taką stronę na serwerze "x" z którym nie ma problemów i strona wyświetla się tak jak powinna - jest ok. Potem chcesz przenieść się na home.pl i co się okazuje po instalacji, że część dodatków na stronie przestaje działać. Czyja to wtedy jest wina?

Na pewno nie twórcy strony, a serwera! Dobry serwer to taki, na którym podczas instalacji czy po instalacji nie trzeba robić dziwnych obejść czy sztuczek aby stronę zainstalować, a potem jeszcze martwić się co zrobić z tymi dodatkami / komponentami które przestały dziać. Gdy kontaktujesz się home.pl potrafią odpowiedzieć, że strona jest źle zbudowana - dobre sobie.

Ja korzystam z jednego serwera już od ok. 4 lat i pomimo, że nie jest to tani serwer wolę zapłacić więcej i czuć się pewnie i bezpiecznie. Obsługa Klienta na wysokim poziomie, ekspresowe i profesjonalne odpowiedzi - naprawdę godny polecenia.

Wcześniej korzystałam z różnych serwerów, wiecznie pojawiały się problemy, a to z obsługą, a to z poprawnością działania strony itp. Ciągła walka, jednak od kąt korzystam z obecnego serwera, ten problem na szczęście mnie już nie dotyczy :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności