Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

@Michał i zarejestrowałeś się specjalnie po to, aby podzielić się z nami tą zayebiscie ważną informacją?

marna szeptanka.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy spotkał się ktoś z Was z sytuacja gdy z powodu zbyt dużej ilości komentarzy o charakterze spamowym strona zostaje zablokowana ?

Wczoraj padły mi strony na Home.pl napisałem zgłoszenie i czekam od wczoraj aż strony wstaną wszędzie komunikat 503, nie są to jakieś wybitne strony zwykłe WordPress i jedna joomla, usługa Business Starter.

Podczas sprawdzania strona zauważyłem ze jedna strona nie działa, okazało się że została zablokowana przez operatora Home z uwagi na spamowe komentarze, zostałem o tym poinformowany mailowo ale jestem trochę zdziwiony takim działaniem.

Home.pl - jak na dziś nie polecam minęło 12h i nic żadnej informacji.

Pozdrawiam

spam jest pojeciem względnym, moim zdaniem nie wpoinni tak robić że blokują tobie usługę za którą płacisz, nie łamiesz prawa więc nie rozumiem takiego postepowania

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Więc mamy paradoks w home.pl :)

Spamu mailowego z serwerów, które w nagłówkach mają home.net.pl dostaję prawie tyle samo jak z Chińskiej Republiki Ludowej..

Mam nadzieję, że w regulaminie mają zapis o blokowaniu strony z komentarzami noszącymi znamiona spamu, choć jak zauważył @pies spam to pojęcie bardzo względne.. jak nie żądaj zadośćuczynienia - i nie daj się zbyć jakimś długopisem czy podkładką pod mysz ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Szczerze to mam ich w .... od 2011 roku wystarczy mi tej męczarni jestem w trakcie zmieniania hostingu mam tylko nadzieję że nie będę żałował ;)

A tak brzmiał komunikat od Home.pl - zostawię dla potomnych jak by mieli tam strony i nie dbali o nie ;)

"Pragnę Pana poinformować, że baza ?????_01 zawiera duże ilości komentarzy o charakterze spamowym. W zaistniałej sytuacji administracja podjęła decyzję o blokadzie serwisu poprzez plik .htaccess zlokalizowany w katalogu /?????/.htaccess . Decyzja była umotywowana względami bezpieczeństwa.

Prosimy o usunięcie z bazy wpisów o charakterze spamu lub jej skasowanie jeśli baza nie jest już używana."

Pozdrawiam

Dobre - "podjęli decyzję" bo mieli kaprys..

co ma piernik do wiatraka? jak spamerskie komentarze mogą wpływać na bezpieczeństwo? czyżby bazy w home były atakowane przez sql injection?? to bieda straszna..

Niestety wiele hostingodawców wykazuje się ignorancją, brakiem profesjonalizmu i nieznajomością podstawowych zasad funkcjonowania internetu.

Parę miesięcy temu jeden znany Polski hosting zablokował mi stronę bo konkrecja pościła blasta na posty. Zablokowali bez uprzedzania tak po prostu jednym kliknięciem

Żadne tłumaczenia nie pomogli pisałem że nie jestem debilem aby blastwoać swoją stronę docelową, nawet nie pomogła propozycja że jak puszcze blasta na ich stronę hostingu czy zbanują sami siebie.

Ostatnio miałem "pierepałki" z jednym hostingodawcą - poszło o zaprzestanie korzystania z usługi dodatkowej i związanego z tym braku opłacania tejże usługi. Zablokowali mi opłaconą usługę hostingową , dopiero po użyciu "argumentów prawnych" przywrócili mi opłacone usługi ...

Co do home.pl to kiedyś tam można było liczyć na pełne wsparcie , administratorzy serwerów pomagali w problemach (wystarczyło napisać o co kaman i sie starali) z upływem czasu i przyrostem klientów było z tym coraz gorzej . Dlatego się stamtąd wymixowałem ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

z tego tygodnia -> potrzebowałem postawić SVN do roboty w teamie, jest taka opcja na home tylko nie mogołem się zalogować do folderu, po kontakcie z bok okazało się, że tak to ustawili, że SVN działa tylko z jednym konkretnym softem :D i nie to że proszę spróbować tak i tak się połączyć/skonfigurować -> od razu panienka stwierdziła proszę użyć tego to a tego softu :D

ręce opadają ....

Takie małe pytanko do posiadaczy serwera na home:

czy jeśli macie folder przekierowany na domenę i założycie w nim katalog z uprawnieniami 700, to czy pliki w nim będą dostępne z zewnątrz (z przeglądarki)? (zakładam, że w folderze nie mamy .htaccess, który mógłby modyfikować uprawnienia).

załóżmy tworzymy prosty plik tekstowy .txt i wrzucamy do katalogu (chmod 700). Nie pytam o teorię (w teorii nie powinien być dostępny), ale praktykę - jak to wygląda to u Was teraz.

pozdrawiam

czy jeśli macie folder przekierowany na domenę i założycie w nim katalog z uprawnieniami 700, to czy pliki w nim będą dostępne z zewnątrz (z przeglądarki)?

pozdrawiam

Mogę to dla Ciebie sprawdzić zostało mi jeszcze 20 dni :) katalog nie jest dostępny "403 Forbidden" ale jak wiesz czego szukać to jest dostęp do plików.

po 24 godzinach od zgłoszenia wszystko wstało brawo dla Home, a co do tych komentarzy to żaden nie był opublikowany ale jest ich dość dużo ponad 40 tys.

Pozdrawiam

po 24 godzinach od zgłoszenia

Brawo? Czyli 24h strona nieaktywna, a to realna strata zarobku w większości wypadkach.

W dodatku jak miałem serwer w home to nie szło doprosić się o włączenie gzip. Kilka razy blokowano mi strony z błahych powodów, a o samym fakcie blokady informowano 24h po jej nałożeniu. Dlatego między innymi podziękowałem tej firmie i każdemu odradzam;)

Zapraszam także na mojego bloga Jacek Jagusiak. Oferuje także usługę odwirusowania stron www jak i serwerów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności