Skocz do zawartości

Home pl opinia o hostingu

swistak

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś home to była firma dla Klienta. Dziś Klient jest dla firmy. Ostatni kwiatek:

Na kompie załapał Klient wirusa, który przechwycił emaile i hasła, no i poszła masówka, efekt, blokada hostingu, Klient do mnie o co kaman że strony nie działają. Wysłałem zapytanie do technicznej home i odpowiedzieli, że oskryptowanie jest dziurawe i ktoś rozsyła emaile. No to myślę, no może gdzieś coś przeoczyłem w oskryptowaniu, ale sprawdzam email który był wysyłany (zwrotki Klient dstawał jak adres na jaki spam szedł nie istniał) i patrze, że nie może to być robione za pomocą dziurawego oskryptowania, ponieważ ustawiałem inne nagłówki. No to do technicznej pisze, a Oni po 48h odpisują, że faktycznie nie popatrzyli w nagłówki i wina nie leży po stronie oskryptowania. Konto odblokowali (właściwie to ja skasowałem .htaccess blokujący wszystkie strony, a Oni nie nakąldali ponownie blokay :P ). Napisałem im, że mają się ogarnąć i Klientowi zrekompensować 2 dni nieuzasadnionej blokady - 3 miechy free dali.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od ponad 10 lat mam serwery na homie. Ogólnie nie mam zastrzeżeń. Kilka razy zdarzyło się, że bok naprawiał mi bazę bo się wykrzaczyła z mojej winy. Żeby nie było za pięknie to też były wpadki ale zawsze otrzymywałem rekompensatę. Ogólnie hosting na plus.

Dla mnie najważniejsze to stabilność i szybki support.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 1 miesiąc temu...

Dziś chciałem uzyskać kopię bezpieczeństwa bazy danych i dowiedziałem się następującej rzeczy od home.pl

"Chciałbym także poinformować, iż bezpłatna kopia bezpieczeństwa nigdy nie była przedmiotem oferty home.pl. Zgodnie z regulaminem świadczenia usługi operator zobowiązuje się do przywrócenia danych z kopii bezpieczeństwa w przypadku awarii występującej na serwerze - np. uszkodzenia partycji dysku lub innej części systemu plików. Dyspozycje, które dotychczas były realizowane bezpłatnie i dotyczyły przywrócenia danych z kopii bezpieczeństwa były ukłonem w stronę Klientów home.pl, nie natomiast czynnością obowiązkową podyktowaną warunkami umownymi."

Dziwnym trafem 2 lub 3 razy wykonywali tę usługę. Zawsze wydawało mi się, że wygórowane ceny jakie ma home.pl obejmowały tak podstawowe usługi, ale nie. Klops. Chcą tylko 50 zł netto za wykonanie kopii. Brawo. Ciekawe kiedy będą podliczać za napisanie do nich maili.

Zajmuję się tworzeniem stron www

Ja jakoś nie mogę się rozstać z home. Wkurza mnie np. że kupując serwer dziś koszt ok 80 zł a za rok 360. Rozumiem promocja dla nowych klientów ale taka różnica to lekkie przegięcie. Korzystam zatem zamiennie z serwera ale powracam jako nowy klient Jakoś resztę można przeżyc i w zasadzie wszystko działa. W większości obsługuję się sam - konsulanci porażka skupieni bardziej na sprzedaży niż na pomocy.I czas reakcji powyżej 20 godzin pewnie wina pakietu jaki wybrałem :)

• 2 tygodnie później...

Kolejna ciekawostka z ostatniego tygodnia czy dwóch:

"dla dobra klientów" (a przynajmniej tak podejrzewam) minimalną quotę dla skrzynek pocztowych jaką można ustawić zrobili na 500mb. Jak masz mniejszą skrzynkę i chcesz zwiększyć quotę masz 2 opcje: aktualna wartość i puste pole. Było dobrze? była możliwość ustawiania od zera do oporu? To musieli usprawnić.

home.pl to hosting świetnie wyreklamowany
Osobiście NIE pamiętam kiedy bym ostatnio widział reklamę HOME...

jednak po przeczytaniu wielu negatywnych opinii (zapewne słusznych)
Zapewne od tych co mają najtańszy pakiet...

za pierwszy rok płaci się grosze, ale później to już złodziejstwo.
Później, to normalne stawki z których wysokością możesz się zapoznać wybierając hosting...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 9 miesięcy temu...

lekka archeologia ale

UOKIK zgodził się na przejęcie home.pl przez  1&1.

Czyli teraz mamy jednego dużego gracza niemieckiego na rynku hostingowo-domenowym pod wieloma markami.

Te najbardziej znane to home.pl, Az.pl i 1&1

https://uokik.gov.pl/aktualnosci.php?news_id=12097

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Czyli korzystając z home i az korzystamy z usług firmy 1&1 :olaboga: 

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety ale muszę się podłączyć pod opinię staley'a.

Jestem u nich już 16 lat i to co się ostatnio dzieje to jakaś masakra. Czatu nie ma, serwer chodzi tragicznie wolno, poczta to dramat. mam u nich kilkanaście stron i nie łatwo mi od nich uciec, a jak ktoś się zastanawia, to radzę dobrze się zastanowić. Są na stawieni na zysk, uważam że zważyli rurę aby zaoszczędzić

Lubię robić strony internetowe  więc to robię :-)

• 3 miesiące temu...

I kolejny raz home.pl na siłe wciska nową aplikacje do poczty. Do wczoraj działała jeszcze pod adresem starapoczta.home.pl ale widocznie przeszkadzało im, że ktoś wolał poprzednia wersje i zmusili do używania nowej. Dzisiaj w ciągu 2h korzystania trzy razy wyskoczył mi błąd i poczta sie zamyśliła na dłuższą chwile.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

Z home już praktycznie wszystko powynosiłem tam gdzie taniej i lepiej, tylko poczte zostawiłem - przez kilkanaście lat przywyzwyczaiłem się na tyle żeby przymykać oczy na awarie ale chyba pora rozejrzeć się za czymś lepszym i na pewno tańszym.

U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej.

Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten.

• 1 rok później...

Ciekawy pierwszy wpis. Cena Promo to gdzie indziej standard. Później Ci podnoszą i golą jak należy. Nie każdemu chce się co chwilę gdzieś przenosić zgodnie z Promo. Takie molochy jak Nazwa i Home korzystają na tym.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Do niedawna miałem wszystko u nich. Niestety czas się przenosić.

Prawdą jest, że na stabilność nie mogę narzekać, ale ceny usług typu sklep, kreatory stron, domeny to jakaś masakra niestety.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności