Skocz do zawartości

Chmura tagów - zostawić czy wywalić ?

Bhima

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego pisałem o umiejętnym ich stosowaniu :) bo niektórzy to z chmury tagów robią całe niebo ....

gdzie średnio serwis ma 10-15 artukułów

to tam w ogóle nie dawałbym tagów :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

W serwisach o prostej strukturze kategorii tagi warto stosować też przy frazach niedługoogonowych - ogólnych, które odnoszą się do wielu podstron w serwisie, ale na tyle konkretnych, że tworzenie osobnych (pod)kategorii nie miałoby sensu.

W odróżnieniu od kategorii tagi nie narzucają obowiązku konsekwentnego stosowania w serwisie i można nimi operować z większą swobodą, co ma znaczenie także w przypadkach gdy struktura strony podlega wytycznym o wyższym priorytecie niż SEO.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Chodzi o to że w Twoim przypadku najlogiczniejsze są przykładowo tagi z nazwami miast, a te z przedziałami godzinowymi już niekoniecznie.

w moim przypadku miasta i godziny grają zespołowo.

przykład z autentycznych wyszukiwań:

joga kraków - jest daleko w serpach, bo każda szkoła w mieście się tak pozycjonuje

joga kraków 18.00 - jestem na pierwszym miejscu

dzięki wszystkim za zaangażowanie. jak zwykle po lekturze wątku wiem mniej niż na początku, ale trzeba się uczyć całe życie ;)

co do indeksowania przez G i tagów.

wczoraj zaindeksowało mi rekordowe 1300 stron (odrzuciło 36 tysi.) nie wiem za bardzo skąd te liczby, bo realnych artykułów mam ok 600.

do tej pory norma to było ok. 600 zaindeksowanych stron, kiedy na parę dni wyłączyłem chmurę tagów indeksacja spadła o połowę. dla mnie to się realnie odbija na wejściach, więc mimo ostrzeżeń pozostawię chmurę tagów.

Wyszukiwarka zajęć jogi - znajdź swoją jogę !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności