Skocz do zawartości

Jaki macie sposób na emeryturę?

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Kruszce i akcje firm wydobywczych.

Łupki sprzedane już dawno ;) no chyba, że w platynę bo złoto czy srebro na przestrzeni najbliższych lat poleci w dół;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zawsze wierzyłem w swój geniusz i obiecywałem sobie, że do 30 pójdę na emeryturę. Niedługo skończę 29 i zdaje sobie sprawę z tego, że nie uda mi się to. Mam co prawda dośc duzy pasywny dochód, ale tylko z 1 źródła (domyślacie się jakiego) i w razie jakiś zawirowań będę na lodzie. Myślę nad kupnem jakiś nieruchomości do remontu, ze 2 stare kamienice, mam dobrego kolege, który prowadzi firmę remontową, zrobiłby mi to po dobrej cenie i bym mógł wynajmowac pod usługi i mieszkania. Wybudowali jednak u mnie 2 galerie handlowe (miasteczko 60 tysiecy ludzi) i widze, że dużo lokali handlowych stoi teraz pustych, myślę więc nad czymś innym.

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

Srebra moim skromnym zdaniem wzrośnie cena wręcz, a złoto nawet jak spadnie to co, wzrośnie później .Niektórzy przewidują duży spadek ale to dobrze , mam nadzieje że będe miał wtedy kapitał na zakup nowych uncji .

Tak czy owak jest to bezpieczniejsza lokata niż w banku, jak wejdzie ta cała unia bankowa w uni europejskiej to ja tam nie chce miec żadnych pieniędzy w banku.

Żebractwo

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Dorobić się do 50 i zacząć zwiedzać świat...Takie małe marzenie ;)

A tak na poważnie, to nie wierzę w emeryturę z ZUS'u bo nim dobiję do wieku emerytalnego to i tak podniosą na 75 lat albo i 80 :P

Do dentysty chodzę prywatnie, bo publicznie nie ma znieczulenia.

Do okulisty jutro idę prywatnie - Nie mam ochoty czekać w kolejce 3 miesiące.

Po prostu panowie szkoda gadać :)

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Do dentysty chodzę prywatnie, bo publicznie nie ma znieczulenia.

Do okulisty jutro idę prywatnie - Nie mam ochoty czekać w kolejce 3 miesiące.

Bo prawda jest taka, że ZUS Ci pomoże dopiero jak masz (odpukać) nowotwór lub inne świństwo:-/ Chemia jakbyś miał płacić prywatnie to kosztowałaby Cię tyle kasy, że o podróżowaniu mógłbyś jedynie myśleć palcem po mapie...

Z drugiej strony ja tam lubię moją dentystkę a, że dużo nie woła to mogę chodzić prywatnie. Tzw. komfort psychiczny mam bo jest tolerancyjna na ból :)

Żebractwo

Też mam takie plany. Niestety, za te kilka lat, gdy padnie ZUS, konkurencja będzie ogromna. Myślę więc nad tym, czy przypadkiem już teraz nie zacząć sobie wyrabiać znanej marki... Nie płaciłbym ZUS-u, podatków, nie byłbym więc i takim malkontentem jak wszyscy... Może nawet udałoby mi się zaoszczędzić tyle, że na starość patrzyłbym jedynie jak inni terminują w tym moim "zawodzie" ;)

Bo prawda jest taka, że ZUS Ci pomoże dopiero jak masz (odpukać) nowotwór lub inne świństwo:-/ Chemia jakbyś miał płacić prywatnie to kosztowałaby Cię tyle kasy, że o podróżowaniu mógłbyś jedynie myśleć palcem po mapie...

To znaczy ile konkretnie? 10 milionów?

Np. koszt leczenia raka piersi to jakieś 40.000 zł - https://www.rynekzdro...e,119986,1.html

40.000 to państwo zabiera co roku przeciętnemu Kowalskiemu. A ile zabierze przez 50 lat???

W Polsce rak w zaawansowanym stadium to wyrok śmierci a kasy do grobu nie zabierzesz.

Żebractwo

Też mam takie plany. Niestety, za te kilka lat, gdy padnie ZUS, konkurencja będzie ogromna. Myślę więc nad tym, czy przypadkiem już teraz nie zacząć sobie wyrabiać znanej marki... Nie płaciłbym ZUS-u, podatków, nie byłbym więc i takim malkontentem jak wszyscy... Może nawet udałoby mi się zaoszczędzić tyle, że na starość patrzyłbym jedynie jak inni terminują w tym moim "zawodzie" ;)

ZUS nigdy nie padnie, będą po prostu wydłużać wiek emerytalny nawet i do 100 lat tak więc to ustrojstwo będzie trwać wieki.

Na emeryturę oszczędzam na własną rękę. Obecnie społeczeństwo jest bardzo konsumpcyjne. Ludzie prześcigają się między sobą w tym, kto wyda pieniądze na głupszą rzecz. Takim sposobem muszą mieć ipada, ifona, iszczoteczkę oraz ipapier toaletowy. Muszą oni mieć w domu telewizor 150', kilka samochodów oraz jeździć dwa razy do roku na wakacje (co najgorsze właśnie w wakacje kiedy jest najdrożej, a pogoda u nas podobna jak w Grecji). To ogłupienie ma oczywiście swój cel. Chodzi o to, aby wydębić coraz więcej pieniędzy od coraz głupszego społeczeństwa. Nie dajcie się na to złapać, a będziecie mieli z czego oszczędzać.

seowyszbanner.gif

Całkiem niedawno była afera, ludzie chorujący na raka, nie mieli leków, które miał zapewnić NFZ, ile w przeciągu niecałych 3 tygodni, zmarło z tego powodu?

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności