Skocz do zawartości

Jaki macie sposób na emeryturę?

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

na razie najlepszym rozwiązaniem jest w branży seo pozyskiwanie jak najwięcej klientów, inwestowanie w zaplecze, w nowe rozwiązania, automatyzacja procesów które można zautomatyzować, według mnie to jest najlepsza inwestycja,

Dość ryzykowne i jednostronne. Pytanie co zrobisz z klientami, zapleczem itp. gdy nagle Google sobie wymyśli, że od dziś pokazujemy tylko płatne wyniki?

Wolę mieć kasę cały czas w obrocie i skupić się porządnie na jednej branży (w wielu kierunkach), a jednocześnie coś tam delikatnie inwestować i metodą prób i błędów (nie tylko swoich) wybierać te najlepsze, nie lubię wtapiać dużej kasy w coś co przynosi małe dochody.

Zresztą z Goole trzeba być cały czas na bieżąco, nie wierzę tylko w Adwords muszą być przecież organiczne wyniki.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie zajmuje się dodawaniem linków z automatu. Po prostu uważam, że masówka linków z katalogów czy precli nic nam nie da. fora i blogi jeszcze przejdą, ale 80% czasu mojej pracy to zaplecze i optymalka.

Do automatyzacji linków na stronę docelową już dawno się zraziłem.

Nie cierpię spamerów!

Akurat mam te szczęście, że pracuję nad serwisami naprawdę dużymi, gdzie redakcja treści i kilka linków z zaplecza mogą frazy wywindować. Po prostu są to bardzo mocne serwisy z historią domen jeszcze z lat 90.

Nie porywam się na stronki firmowe samo co otwarte, bo jedynym pomysłem na pozycjonowanie tych stron to jest masówka linków - a google idzie w kierunku wspierania serwisów kontentowych. Im więcej unikalnej treści i podstron tym lepiej. Dla małej strony firmowej przyrost tysięcy linków z katów i precli choć treści na stronie prawie nie ma, kończy się źle. Ewentualnie efekt chwilowy, później spadki. Bo jak wspomniałem, google nie toleruje takich stron - strony firmowe mają adwordsy.

Według mnie SEO jest pewnego rodzaju próbą walki z wiatrakami na zasadzie raz się uda a raz nie. Tego typu wyścig już dawno przestał mnie bawić. A dojdzie w przyszłości do tego, że wypozycjonowanie małej stronki na kilka trudnych fraz będzie niemożliwe. A w przypadku małych stronek liczy się czas... mnóstwo czasu... ale właściciele stron chyba tego nigdy nie zrozumieją.

Nie cierpię spamerów!

Moim sposobem na emeryturę są dzieci. Już trójkę "pyknąłem". Teraz pozostało je tylko dobrze wychować.

jeśli chodzi o oszczędzanie i/lub inwestowanie, to trzymam się zasady: "Nie trzymaj wszystkich jajek w jednym koszyku". Na starość zamierzam mieć trochę narodowej gotówki, trochę obcej waluty, trochę złota, jakaś mała nieruchomość.

Jeśli internet przetrwa w obecnej konfiguracji, to moją emeryturę zapewni mi kilka dobrych domen - za 30 lat powinny być sporo warte.

Z tymi domenami o których DomenyDoKupienia.pl wspomina to dobry pomysł. Sam niedługo przymierzam się do zakupu kilku adresów i postawienia serwisów. Przypomina to biznes kolekcjonerski - im starsze tym lepsze, a za 30 lat domena będzie tyle warta, że hoho - pod warunkiem dbania i pielęgnowania.

Tylko oby się to nie skończyło jak w Tamagotchi, gdzie chowany pies zdechł mi po paru dniach:(

Swoją drogą. Za 3-4 miesiące będę przymierzał się do postawienia serwisu (bardziej rozbudowanego bloga) o technologiach internetowych - marketing, technologie, seo itd. Mam nadzieję, że wyrobię z redakcją, więc do współpracy będę zapraszał ludzi:) Konkurencji wbrew pozorom nie ma zbyt dużo, większość to małe blogi wąskotematyczne, a marzy mi się przynajmniej kontent jak na sprawnymarketing czy chociażby e-komercyjnie. W każdym bądź razie za 30 lat przy systematycznym dbaniu o kontent serwis sam się wypozycjonuje :)

I kto wie, może zapewni bonus do emeryturki.

Nie cierpię spamerów!

najlepiej to dywersyfikować źródła, które planujemy na emeryturę.

Złoto, lokata w banku w Szwajcarii, kawałek ziemi, kawałek ziemi w spokojnym kraju zagranicznym, mieszkanie, jakieś maszyny...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Ja mam taki sposób na emeryturę, że jak przychodzi listonosz do babci to ja go przyjmuję i biorę sobie zawszę prowizję 200 zł za odebranie i przekazanie pieniążków.

Myślę, że sposób dobry.

joke of cours... ;)

Jak już to czytasz to zobacz moje PUFY, może coś dla siebie wybierzesz ;)

Napisz, że jesteś z PIO a wysyłkę masz gratis :)

Wczoraj ogłosili, że ZUS potrzebuje nie 3 (jak sugerowano w połowie tamtego roku), nie 6(jak analizowano pod koniec), nawet nie 9, ale natychmiast 12 miliardów na dalsze funkcjonowanie ;) więc dobrze, że takie tematy jak te są bogate w wiedzę :) ale na pewno bez obrazy, inwestycja w strony internetowe czy portale jako "zaplecze na emeryturę" panowie, nie wiadomo jaka technologia będzie za 30 lat :D może internet upadnie i cała ta cywilizacja, a my będziemy niczym Robin Hood po lasach błądzić polując na dziką zwierzynę, najlepszą inwestycją jest inwestycja w siebie i jak tak ktoś wspomniał w rodzinę :) (rynki walutowe mogą upaść, kryzys w nieruchomościach, niskie ceny ziemi potem inne narzucone nam medialne fikcje by tylko doprowadzić nas do wykończenia psychicznego itd)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Ten system emerytalny upadnie za 30 lat nie będzie istniał, dojdzie w końcu do jakiejś rewolucji lub wiosny ludów ile można tak żyć, ;) kryzys w Grecji hehehe za który my płacimy

Najniższa krajowa tam 4000 najniższa renta 2200 i im źle!!!

Ale przyznam się, że padłem jak zobaczyłem pierwszą obniżkę w sumie na gaz w tym roku (to są przewidywania ;) mój znajomy dostał informację, że tańszy gaz powoduje mniejsze wydatki ;)

Rok temu miał coś 127 z hakiem teraz ma niecałe 127 i 12 groszy coś koło 30-40 groszy na miesiąc zaoszczędził (i to jeszcze nie wiadomo ;)

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Analityk Internetowy - najgorsze jest to że ludzie na prawdę chcą prowadzić swoje małe lub większe biznesy, chcą płacić ZUS, mieć pewność jutra, ale ja widzę już od 3-4 lat jak ludzie swoje firemki prowadzą rok max dwa i koniec, a często nawet i roku nie wytrzymują, gdzie się nie idzie do " Lokal do wynajęcia" "Wynajmę Lokal" a jeszcze 5-6 lat temu, sam szukałem lokalu i nie mogłem znaleźć, teraz jest tego na pęczki, rząd nie rozumie, a tam nie rozumie nie chce zrozumieć, bo chce za wszelką cenę utrzymać tą dziurę bez dna przy życiu, ile interesów bankrutuje dzięki zusowi, przecież w tylko w 2012 roku upadło prawie 1000 firm, rok 2013 będzie jeszcze gorszy, a gdyby były normalne "ceny" składek to te 1000 firm z chęcią by płaciło zus i tak co roku, państwo powinno dbać o przedsiębiorców a jest zupełnie na odwrót.

Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki.

Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114

To jest głębszy problem i nie dotyczy tylko ZUS, ale też wielu innych instytucji.

Po prostu, demokracja nie zdaje egzaminu, bo ludziom u władzy (już gdy tam są) nie opłaca sie zbyt wiele zmieniać, a robić tylko tyle (albo aż tyle), aby jak najdłużej się utrzymać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności