Skocz do zawartości

Jaki macie sposób na emeryturę?

bestos

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry i sprawdzony sposób na emeryture to śmierć ;]

Często ktoś mnie pyta z czego będę żył. Odpowiadam, że piję, pale, jem co mi smakuje niekoniecznie zdrowe, więc prawdopodobnie wieku emerytalnego nie osiągne - jak i większość osób. Jeszcze w między czasie podniosą do 80 lat i po ptokach :D

O_o

• Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Emerytura pracownicza - czyli taka po 70-ątce to bajka dla dzieci, zbierać całe życie żeby MOŻE pożyć z 5 lat ?

Natomiast co innego odkładanie na "emeryturę" planowaną, czyli dochodzimy do pewnego poziomu dobrobytu, gdzie nic nie robiąc(pracuje to co mamy) możemy żyć na odpowiednim poziomie do końca swych dni ;)

Nikt nie powiedział że na "emeryture" nie można odejść mając 30 lat :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

• 8 miesięcy temu...

Mi pozostało 7 lat do nabycia praw emerytalnych

O ile nie wydłużą lub nie zabiorą całkowicie przywilejów. Jestem za całkowitym zabraniem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Mi pozostało 7 lat do nabycia praw emerytalnych więc póki co jeszcze o tym nie myślę, mam na to czas.

Żołnierz?

https://natemat.pl/77415,wojsko-zwolnilo-go-i-twierdzi-ze-jest-alkoholikiem-ktory-maltretuje-rodzine-zawyzalem-poziom-i-pietnowalem-niekompetencje

Nie, żebym reklamował Lisa, ale akurat jako żywo zainteresowany militariami i polską armią polecam lekturę, po której szlag mnie trafia.

A wracając do tematu: mój sposób na emeryturę? Nie myśleć, co będzie. Odkładanie na koncie? Ryzyko casusu cypryjskiego. Nieruchomości? Podatek katastralny, który mnie nie zdziwi w tym bantustanie. Lokaty, giełda itp.? Nie znam się, a swojej kasy żadnym "profesjonalistom od zarabiania" nie powierzę.

Oby zdrowie było. Z resztą sobie poradzę.

Ja generalnie regularnie odkładam pożyczając w serwisach pożyczkowych. Na razie oddają. Jeżeli przestaną to znajdę sobie coś innego. Mam też specjalną pulę która odkładam.

Od kilku miesięcy prawdziwym hitem stały się kosmetyki naturalne, a w szczeólności biodermokosmetyki.Tylko co tak naprawdę o nich wiemy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności