Skocz do zawartości

Wzrost pozycji dzieki spadkowi strony wyzej z naszym linkiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Już drugi raz mnie to spotkało dlatego pozwole się zapytać.

Moja strona stała na 8 pozycji na fraze X oraz druga(nie moja) strona na 3 pozycji i wychodził z niej bezpośrednio link do mojej strony (treśc pod tittle strony w serp była opisem tego mojego linka ze strony)

Dzis ta z 3 pozycji spadła na 11 a ta moja skoczyła na 4 to samo miałem 2 miesiące temu z inną stroną z tym że link na stronie z wyższej pozycji był jednym z 2 wychodzacych i opis jego nie wystepowął w opisie tej strony w serp. Moja była na 12 a tamta była na 5 , spadła na 30 a moja wskoczyła na 6. ?

I teraz mam głupie pytanie czy może być taka sytuacja?

Mamy naszą strone A na dalszej pozycji i mamy stronę nie naszą B z linkiem i opisem naszej strony na wyzszej pozycji .Obydwie sa pozycjonowane na fraże X i teraz na zapytanie do wyszukiwarki na frazę X google może spowalniać wzrost naszej strony na tą fraze a w zamian wyświetlać ten opis na obcej stronie ? (i mam na myśli link z głównej , bo z głebokich stron na pewno nie)

Przecież pozycja Twojej strony w SERP na jakieś zapytanie nie zależy wyłącznie od wartości tego jednego linku.

Latent Semantic Engineering

Tak oczywiście masz rację ale jednak jak za pstryknięciem prawie się wymieniły pozycjami , za pierwszym razem zlekcewazyłem to ale dziś znów taka sytuacja ?

Ciekawe czy gdybym nie mial linka zopisem na tych stronach wyżej moja pozycja np zamiast 8 była by 6 czy 12 na 9 . Skoro ma dwie strony z podobnym opisem w bliskim otoczeniu to może wybiera tą z lepszym profilem linków zamiast mojej np. ?

Skoro ma dwie strony z podobnym opisem w bliskim otoczeniu to może wybiera tą z lepszym profilem linków zamiast mojej

To już prędzej. Ale wciąż mam wrażenie, że albo nie do końca rozumiem Twój zamysł, albo ta teza jest jakaś bez składu.

Latent Semantic Engineering

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności