Skocz do zawartości

Przezroczysta grafika jako link

bielanka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Zazwyczaj tylko czytam, ale mam pytanie na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi.

Czy cztery przezroczyste grafiki png o wymiarach 200x200 każda, bez alt, będące pierwszymi linkami (drugie linki do tych działów są tekstowe) wewnętrznymi do 4 różnych działów serwisu mogą być źle odebrane przez Google?

Pozdrawiam wszystkich użytkowników i z góry dziękuję za pomoc.

Co takiego ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Co takiego ...

Czy przezroczyste (ukryte) grafiki będące linkami wewnętrznymi są problemem dla Google?

Ciekawe pytanie :) Ja nie znam odpowiedzi :) Daj im atrybut rel="nofollow", jeśli zależy Ci na przekazaniu mocy frazom z linków tekstowych, tyle mogę doradzić...

W jakimś teście coś było, że jak pójdzie na pierwszy graficzny nofollow to nie zaindeksuje w ogóle podstrony więc chyba odpada.

Skoro musisz uciekać się do takich metod to znaczy, że masz źle zrobiony serwis lub stosujesz niedozwolone techniki!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli już to "źle zrobiony", ale inaczej nie umiem :-)

W każdym razie rozwiązanie, które chcę zastosować przy "ręcznej" weryfikacji strony przez Google nie będzie budzić wątpliwości.

Bardziej moje pytanie dotyczy więc tego czy algorytm Google jest w stanie jakoś wykryć z automatu przezroczystość obrazu będącego dodatkowo linkiem wewnętrznym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności