Skocz do zawartości

div div css i IE7

vel

Rekomendowane odpowiedzi

pozwolę sobie na kolejny update informacji

poniższy link zawiera informacje na temat usuniętych bugów css

https://blogs.msdn.com/ie/archive/2006/08/22/712830.aspx

z tego co przeglądam, to zaczynam powoli mieć cień nadziei, że wraz z rozpowszechnieniem się MSIE7 (który ma być dostępny wg M$ jako aktualizacja o wysokim priorytecie dla win xp) pisanie stron w oparciu o divy może stać się prostsze :) oby ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

doczytujcie panowie, ie7 ma być serwowane jako aktualizacja, więc szansa, że dużo ludzików go pobierze jest bardzo duża :D

i o to chodzi :yahoo: jeszcze kilka upierdliwych bugów do połatania zostało i całkiem nieźle się zapowiada divowanie :puknijsie:

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

• 3 tygodnie później...

Właśnie przed chwilą przetestowałem swoje strony w IE7 (to chyba wciąż jakaś wersja beta choć najświeższa) i z przyjemnością stwierdziłem, że mnie redesign czekał nie będzie

Myślę ze strachu nie ma. Tym bardziej, że lay-outy, które serwuję w projektach nie należą do tych z kategorii "menu po lewej plus wielki blok tekstu na 5 wysokości ekranu"... dwukolumnowe, trzykolumnowe, mapy serwisów, float'y i clear'y - żaden problem dla IE7. Przy najbliższym projekcie sprawdzę co się dzieje ze stroną, która jeszcze nie jest dopieszczona dla IE6. Ciekawe czy w "siódemce" będzie już tak jak w Operze i FF.

• 4 miesiące temu...

no i Panie oraz Panowie. od dziś autoupdate microsoftowy proponuje już MSIE 7 do zainstalowania. teraz pozostaje się przyglądać statystykom naszych serwisów, bo jeśli dużo ludzi pobierze nowe IE, to pisanie w divach będzie troszkę łatwiejsze ;)

ja w każdym razie na razie tego nie instaluję :P

eddy do polskiej wersji xp? mam kilka windowsów (wszystkie legalne) i dopiero dziś miałem propozycję z auto update. dziwne :lol:

• 3 lata później...

Przepraszam z gory, ze odswiezam ten temat ale szukalem informacji co do !important w CSS i zdziwiło mnie, ze niektorzy tu !important nazywaja hackiem, który niby mail zniknąć w IE7... a przeciez to chyba jest zdeklarowana opcja CSS'a? Przechodzi przez validacje wiec...

I przy okazji czy ktos sie orientuje czy !important nie dziala w jakis starszych przegladarkach? Z tego co zauwazylem to napewno od IE 5.5 dziala prawidlowo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności