Skocz do zawartości

Spadek pozycji po 24-25 kwietnia

michal24

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze nie zauważyłem Twojego ostatniego wpisu. Dopiero dziś :(

Ostatnio po moim optymistycznym poście pozycje znów poleciały w dół. Ale się tym nie przejmowałem ponieważ to czas zawirowań (które jeszcze chyba trwają)

Po drugie zauważyłem że jeśli pozycje mają pójść do góry... zazwyczaj przed pójściem lecą w dół o około kilka pozycji - nie wiem czy tylko ja to zauważyłem.

Odnośnie Twojego wykresu - NIC NIE KUMAM ;)

Niestety ale w tym czasie - czyli 22-28 zrobiłem zmiany w wizytówce która się pojawia w mapkach - zmieniłem nazwę co w konsekwencji wizytówka poszła do sprawdzenia a opinie ludzi zostały wyrzucone. Mam nadzieje że ta zmiana nie wpłynie na nasz test.

Aktualne pozycje:

balustrady ze stali nierdzewnej 17 (w górę od ostatniego zjazdu o 18 pozycji 22-27styczeń)

nie licząc mapek to jestem na 11 pozycji

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

Po drugie zauważyłem że jeśli pozycje mają pójść do góry... zazwyczaj przed pójściem lecą w dół o około kilka pozycji - nie wiem czy tylko ja to zauważyłem.

To jest dokładnie związane z zachowaniem algorytmu, który właśnie obrazuje ten wykres, a opisane zostało i wypłynęło przy okazji publikacji patentu Google nr 8,244,722. Takie celowe obniżenie pozycji na pewien czas służy sprowokowaniu wzmożonej aktywności pozycjonera, które są obserwowane przez algo celem rozpoznania "czynności mających na celu manipulację wynikami wyszukiwarki". Jeśli rozpoznanie jest wystarczająco jednoznaczne, podejmowane są działania z automatu lub, po dodatkowej weryfikacji, ręczne. Ale spokojnie, trzeba by mocno przesadzić, żeby się na to załapać. Tym niemniej jakiś np. blast nie byłby w tej chwili wskazany. Teraz czekamy na ustabilizowanie się pozycji.

Latent Semantic Engineering

Nie tylko Ty,

u mnie wygląda to tak

"Produkty Samsung" - pozycja 5, potem spadek poza top10 i powrót po tygodniu tuż pod stronę Samsunga na 3-4 pozycje

"Tanie Wakacje" pomiędzy 20-40 przed aktualizacją potem wyjazd poza TOP100 na jakiś tydzień i powrót na pozycji ~30

"Blog Turystyczny" podobnie (na podstawie ostatnich dni) - pozycja 4, nagły zjazd do 9-10 obecnie trzyma się 2-3 pozycja

Mi to się nawet podoba, że spada na kilka dni, a po wszystkim jest wyżej niż była.

Strony wogóle nie pozycjonowane lub lekko raptem 20-30 katalogów z listy Cezzego wogole dostają jakiś "bonus" - zabrałem się do jednaj jakieś 2 miesiące temu i miesiąc temu zapomniałem o niej - obecnie wszystkie frazy z top30 na top10 i idą w górę (frazy lokalne powyżej 1 miliona wyników)

@LSE Skąd masz info o tym patencie?

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

LSE Twoja metoda to tajemnica?

Właściwie jest opisana w mojej sygnaturce.

@LSE Skąd masz info o tym patencie?

Sądziłem, że jest powszechnie znany.

Sądziłem, że jest powszechnie znany.

Nie mam w zwyczaju czytać w prasówce o patentach Googla :P

co innego patenty Appple czy samsunga hyh

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Mija kolejny tydzień.

Pobawiłem się w klikanie i sprawdziłem na której stronie aktualnie jest strona na najważniejsze słowo:

Balustrady - 539 miejsce

na kolejne wygląda tak że też jeszcze spadłem kilka pozycji:

balustrady ze stali nierdzewnej - 32 miejsce

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

Grypa w toku.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności