Skocz do zawartości

Reklama nk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zaproponować Państwu tanią i skuteczną reklamę. Mogę zareklamować stronę internetową, sklep internetowy, aukcje na Allegro.

Na prowadzonym przeze mnie profilu na naszej-klasie mam prawie 300 000 znajomych! Konto bardzo lubiane i często odwiedzane. Jedno z największych na NK.

Przedmiotem oferty jest sprzedaż miejsca reklamowego na mojej tablicy w formie zamieszczenia wpisu z adresem (linkiem) do Państwa strony internetowej.

I to wszystko za jedyne 29,99 zł.

Jeśli są Państwo zainteresowani taką formą promocji i reklamy proszę o odpowiedź. Prześlę szczegóły.

Co myślicie o takiej formie reklamy ??? Dodał ktoś z Was takie maile ???

Tłumaczenia przysięgłe z języków: rosyjski, ukraiński, gruziński.

link zdjęty :) Zdjąłem linki z profilu do swoich katalogów info priv

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wątpię w skuteczność takiej reklamy. Większość kont jest z pewnością fikcyjnych.

Kont fikcyjnych na nk jest sporo, ale pamiętajmy że te konta prowadzą i zakładają

internauci-również potencjalni nabywcy naszych usług lub produktów.

Natomiast z opinią kolegi o większości kont fikcyjnych nad rzeczywistymi zupełnie się nie zgadzam, wręcz mam odmienne zdanie.

Nk nadal jest często odwiedzanym portalem przez użytkowników, choć nie tak jak kiedyś.

Uważam że założenie konta może pomóc w promocji firmy,

i kształtowaniu wizerunku w świadomości użytkowników nk.

Oczywiście prowadzenie takiego konta należy robić rozsądnie aby nie zrazić do siebie użytkowników.

Skuteczne Katalogowanie - szczegółowy cennik z ofertami katalogowania

Wejść z nk jest trochę ale dopiero przy uzbieraniu ponad 10 000 znajomych.

Wykupiłem usługę przedmówcy https://www.first-place.pl/index.php/social-marketing, ilość znajomych w krótkim czasie wzrosła polecam

Mało użytkowników się rejestruje ale to najprawdopodobniej przez temat prowadzonego forum,

nie oszukujmy się mało kto dziś czyta książki, choć zarobiłem trochę na reklamach należących do programów partnerskich księgarni internetowych. Nie dużo ale na utrzymanie strony wystarczy:)

2.png

Ja swego czasu miałem grupę rozrywkową (ludzie w większości pozyskani zaproszeniami wysyłanymi do osób, które już wcześniej polubiły coś związanego z humorem - mniej więcej 1 na 4-5 osób przyjmowała zaproszenie).

Wrzucałem na nią z automatu linki do strony z dowcipami (zwykle 1-2 dziennie). CTR na poziomie 1% mniej więcej. Tak było jakiś rok temu, nie wiem, jak jest teraz.

Podsumowując:

- kokosów się na tym raczej nie zrobi, chyba, że ktoś ma jakiś konkretny produkt do zaoferowania i zbierze sobie (choćby i niedużą) grupę, ale stargetowaną. Naturalnie trzeba to jeszcze robić z głową, a nie spamować przypadkowych ludzi.

- od biedy można próbować kręcić serwis rozrywkowy wrzucając linki na odpowiedniej grupie, jestem jedak skłonny stwierdzić, że efekt jest co najmniej kilkakrotnie gorszy niż w przypadku porównywalnie dużego fanpage'a na FB.

https://www.alexa.com/siteinfo/nk.pl#

Myślę, że nk nie będzie się już wyludniać tak szybko, jak to miało miejsce w ciągu ostatnich 2 lat - kto miał już "dość", ten już uciekł.

Mnóstwo ludzi uciekło, ale może się okazać, że w przypadku pewnych grup docelowych liczba użytkowników nie spadła prawie wcale. :)

Fajnie widać to po wynikach finansowych NK, które są bardzo dobre ze względu na to, że przesunęli się z reklam w kierunku gier i innych płatnych bzdetów.

Baaaaaardzo dużo zależy od tego, jakich masz znajomych. :)

Na NK jest zatrzęsienie spamu i kto wie, czy nie jest tak, że np. połowa wiadomości/zaproszeń lub nawet więcej to spam...

Z drugiej strony jednak jest mnóstwo ludzi, którzy po otrzymaniu "spamowego" zaproszenia dziękują za nie i w wiadomości zwrotnej piszą parę słów o sobie (sic!)...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam.

Ja mam profile swojej strony na fb i nk i to wcale nie jest jednoznaczne, że nk jest gorsza. Może faktycznie z nk nie mam zbyt wielu użytkowników, ale jest to doskonałe miejsce do promowania strony, ożna swobodnie zapraszać do znajomych osoby, które uważamy za potencjalnych klientów i nikt nie zablokuje zzpraszania jak to się dzieje na fb. Poza tym większość użytkowników ma też konta na fb i można łatwo podesłać link lub poprosić o polubienie. Koto mojej strony na nk ma 2x więcej znajomych niż na fb.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności