Skocz do zawartości

Reklama nk

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że nk nie jest zbyt dobra do reklamy. Większośc przerzuciła się na facebook, a czasy świetności nk powoli mijają.

czasy FB też nieubłaganie mijają.

Nie za wcześnie na takie sądy?

Zgadzam się oczywiście że prędzej czy później do tego dojdzie, ale zakładam że jeszcze trochę czasu upłynie nim Facebook 'przeminie'.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od czasu założenia tematu to już prawie 6 miesięcy, prowadzę konto na nk - 31 000 znajomych, więcej zdobyć się nie da przez ten czas (limity dzienne na zapraszanie)

i za bardzo zadowolony no to nie jestem niecałe 100 osób zarejestrowane na moim forum

Przedział wiekowy naprawde różny od 10 do 90 lat,

masę osób korzysta z nk dziennie ok 200 osób przyjmuje ode mnie zaproszenia, co chwile ktoś ocenia wystawione przeze mnie zdięcia, a mój profil jest cały czas widoczny w oknie "aktywni znajomi"

Albo forum o tematyce książek jest ciężkie do rozkręcenia, albo Nk to nie miejsce na reklame.

Zacząłem prowadzić również Fanpage ok 1300 polubień ale raczej będzie to samo.

Na forum testowałem reklame na portalach społecznościowych ale raczej będzie trzeba się wziąść za pozycjonowanie

2.png

Nk to nie miejsce na reklame

i tu masz odpowiedź.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Myślę że to bardziej zależy od tego co chcesz reklamować. Nie wiem jak teraz, ale kiedy jeszcze posiadałem tam konto to największy odsetek użytkowników stanowiła młodzież, która w tych czasach robi wszystko aby książek nie czytać (nie chcę uogólniać, ale tak to niestety wygląda). Możliwe że struktura wiekowa portalu zmieniła się w ciągu ostatnich 3-4 lat, zakładam nawet że na pewno się zmieniła - młodsi użytkownicy przenieśli się na Facebooka a pozostali ci do których był pierwotnie portal kierowany - starsi użytkownicy chcący ponownie nawiązać kontakt ze znajomymi ze szkoły.

Wracając jednak do tematu - to że reklama forum na temat książek nie działa, nie oznacza że niczego nie jesteśmy w stanie tam zareklamować.

• 3 tygodnie później...
ale raczej będzie trzeba się wziąść

Prowadzisz forum o ksiazkach i takie babole? :P

Z NK nie mam zadnych doswiadczen, ale widze, ze do tematu wdarl sie watek Facebooka. Dobrze przeprowadzona kampania na Facebooku potrafi przyniesc efekty. Tak naprawde nie zawsze beda to efekty mierzalne i odczuwalne od razu, chodzi bardziej o kreowanie wizerunku i utrzymywanie pozytywnych relacji z klientami. Wszystko zalezy jednak od branzy w ktorej dzialamy.

Prawie? Od dawna nie żyje hehe, teraz tam spotkać kogoś online to prawdziwy cud, większość wiary przesiadła się na FB, od którego zapewne nk ciągnie pomysły, przykład słynny śledzik

Nie zbaczając z tematu, zdecydowanie polecam reklamowanie się na FB, chyba, że woli ktoś stracić kasę i nie mieć żadnego pożytku z reklamy to polecam NK :)

• 3 miesiące temu...

Ale trzeba przyznać, nk miała swoje lata świetlności kiedyś :P

• 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...

Niestety nie, i podejrzewam , że w internecie nie znajdziesz takich statystyk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności