Skocz do zawartości

Zwroty w opisach

StrefaPC

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się ostatnio na temat zwrotów typu: Zapraszamy serdecznie, Witamy na ... itp w opisach do katalogów. Zauważyłem, że 90% wpisów zawiera te zwroty. Czy roboty indeksujące nie zbanują takiego katalogu, gdzie prawie każdy wpis będzie zaczynał się na "Witamy na stronie..."a kończył się "Zapraszamy..."

Co o tym sądzicie?

Nieprawda - spora część wpisów zaczyna się od "serdecznie inwituję...państwie polan" itp. Jak napisał do mnie jeden z użytkowników - najważniejsze że tekst jest unikalny :)

A banami się nie przejmuj - katalog zazwyczaj tak kończy, dlatego podstawą jest możliwość przeniesienia licencji.

A ja cały czas mam problem - przyjmować unikalne wpisy, czy przyjmować brzmiące poprawnie i po polsku...

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Jak trzeba pisać wypracowania na 300, 500, 800, 1000 znaków to się nie dziw, że stosuje się takie zwrotny. Przytoczony przez Ciebie przypadek wydaje się mało prawdopodobny. Albo inaczej: podaj przykład katalogu, który zawiera prawie same opisy zaczynające się na "Witamy na stronie".

Google nie jest głupie i nie ocenia unikatowości treści na podstawie jednego czy dwóch zdań. Dobry opis strony nie powinien przekraczać 100-150 znaków, dlatego dobre katalogi nie przyjmują lania wody tylko sensowne opisy strony (ile mamy takich w .pl?).

Treningi WattUp.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności