Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 czy nowa domena

Greguk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie. W związku iż podejrzewam Google o założenie bana na jedną z moich domen, zastanawiam się nad przekierowaniem 301 na inna domenę. Czy to coś jednak da. Być może lepiej jest po prostu użyć treść ze zbanowanej domeny na nowej i nie bawić się w 301? Co myślicie?

Raczej jestem pewny. Napisałem do nich i dostałem odpowiedź, że moja strona narusza ich wytyczne. Bez konkretów. No nic. Jest poza tym duża szansa, że kupiona domena mogła dostać bana przed wrzuceniem treści na moja stronę gdyż nie była w ogóle zindeksowana i nie dała się w ogóle indeksować. To była moja pierwsza "używka" i myślę, że się trochę naciąłem. Co do treści to jest ona oryginalna (bardziej bym się zastanawiał nad linkowaniem jakie użyłem co do potencjalnego naruszania wytycznych Google).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności