Skocz do zawartości

Jaki PKD dla pozycjonera

SeoMagic

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie dla osób które mają działalność gospodarczą : Co wybraliście w klasyfikacji działalności ?. Zamierzam uruchomić własną firmę pozycjonowanie, reklama, projektowanie stron. Może jakieś wzkazówki ina co uważać na starcie ???

A i jeszcze jedno pytanie jak rozliczacie się z reklam Adsense ???

Ja mam: 6209Z, 6311Z, 4791Z, 1813Z, 5819Z, 6201Z, 6202Z, 6203Z, 6312Z, 6399Z,6391Z, 6499Z, 7311Z, 7320Z, 7312A, 7312B, 7312C, 7312D, 7430Z, 7490Z, 7410Z, 7420Z.

Co do rozliczeń nie pomogę, AdWordsami zajmuje się tylko jak muszę i to jest indywidualna oferta.

Aj chodziło o AdSense, masz wątek specjalny na tym forum temu poświęcony, poszukaj.

Może lepiej zastanów się dobrze zanim założysz tą firmę skoro nie posiadasz dostatecznej wiedzy na temat wyszukiwania czy to w google czy to na forum..

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

To pytanie pojawiało się już na forum wiele razy :)

https://seonaobcasach...towa-firme-seo/

"Kolejna sprawa. Jeśli zakładasz, że będziesz zarabiać na sieciach afiliacyjnych, programach partnerskich lub na jakiekolwiek reklamie, w formularzu zaznacz, że będziesz współpracował z firmami ze wspólnoty europejskiej i że chcesz NIP EU lub VAT EU (różnie zwane). Dzięki temu unikniesz problemu z rozliczeniem się na przykład z AdSense, które przecież siedzibę ma w Irlandii. Na dobrą sprawę, w przypadku biznesu internetowego zawsze warto to zaznaczyć. Pracujesz przez Internet, więc niech nie ogranicza Cię jedynie terytorium Polski."

o to mi właśnie chodziło . DZIĘKI

a nie lepiej mieć we wpisie do ewidencji ... wszystko wybrane? zajmie to jakieś 3 strony A4, ale masz spokój jeżeli Twój biznes za jakiś czas zrobi pivota ...

Ja tak zrobiłem, do tego wybrałem zwolnienie z VAT i po roku od rozpoczęcia działalności wezwał mnie Urząd Skarbowy w celu złożenia wyjaśnień. Okazało się, że nie można prowadzić sprzedaży wyrobów jubilerskich (miałem takie PKD wpisane) bez VAT. Musiałem składać oświadczenie, że nie prowadzę działalności podlegającej obowiązkowemu VAT.

Może to się przyda:

https://katalogstron.edu.pl/artykuly/rozpocznij-biznes/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności