Skocz do zawartości

pozycja "widmo" dla kilku stron w google

zarabianie24

Rekomendowane odpowiedzi

Około 1,5 tyg. temu postawiłem 3 strony i wykupiłem katalogowanie presell page. Pewne frazy pod które pozycjonuję strony wahały się w ostatnich dniach na pozycjach 10-15.

Nagle dzisiaj spadek. Sprawdzając pozycje ręcznie w wyszukiwarce są one poza TOP100, kilka na około TOP40-50. Sprawdzane na kilku komputerach, łączach itp.

Co ciekawe sprawdzając pozycje narzędziami takimi jak https://cmonitor.pl/ czy https://www.gosnet.pl/page/sprawdzpozycje wykazuje, że są ona na swoich starych miejscach 10-15 i nic się nie zmieniło.

czy ze względu, że są one świeże możliwe jest takie zawirowanie, że pewne frazy strony są faktycznie na pozycjach 10-15, ale google ich nie pokazuje lub pokazuje np na 40-50?

strony nie linkują między sobą, postawione są na innych IP

Strony młode, takie skoki są normalne, nie przejmuj się - linkuj dalej, strony za 4-7 dni wrócą, może wcześniej.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nie musisz zmniejszać, linkuj dalej, i nie przejmuj się takimi skokami.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Sprawdziłem przed chwilką spadki są np.:

1. Dla strony, która istnieje około 1,5 miesiąca, ale jest linkowana od tygodnia:

-z 9 na 23

wpisując w google "adresstrony.pl" otrzymuję 159 wyników - czy nie przesadziłem z linkowaniem?

2. Dla strony, która ma około 10-13 dni:

-z 11 poza top100

-z 14 na 78

-z 14 na 45

-z 18 poza top100

wpisując w google "adresstrony.pl" otrzymuję 171 wyników - czy nie przesadziłem z linkowaniem?

3. Dla strony, która istnieje około tygodnia:

11 ---> poza 100

12 ---> poza 100

12 ---> 36

wpisując w google "adresstrony.pl" otrzymuję 75 wyników - czy nie przesadziłem z linkowaniem?

Są to strony które mają średnio site około 1-2 podstron. Linkowanie u siebie zmniejszyłem gdyż od jutra rozpoczyna się katalogowanie do nowej grupy katalogów. Średnio staram się aby nie przybywało 15 linków na dzień.

Dziwne powyższe spadki są, że nastąpiły w tym samym czasie - strony są na innych hostingach, nie mam ich dodanych do panelu narzędzi google, w dodatku nie linkują do siebie. Każda pozycjonowana jest na inne frazy.

spadki są dość mocne - ciekawe czy wrócą pozycje, ale tego chyba nawet najstarsi górale nie wiedzą ;)

wpisując w google "adresstrony.pl" otrzymuję 159 wyników - czy nie przesadziłem z linkowaniem?

W ten sposób otrzymujesz zaindeksowane podstrony serwisu, oraz strony w których znajduje się Twój adres, zatem jest to mało miarodajne, na szybko backlinki można sprawdzić przykładowo backlinkwatch.com

Górale może i nie wiedzą, ale ja wiem, pozycje wrócą.

Sugeruję od tego miejsaca przesledzić tamten temat. Dodam, że w biurze miałem taka rotację, że ręce opadły. W domu, mam innego operatore sieci i zero rotacji. To tak na marginesie.

Z wnioskami i reakcjami poczekał bym do poniedziałku, bo coś się dzieje, a co, to się dopiero okaze :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Z rotacjami np pomiędzy pierwszą a drugą stroną wyników google to zauważyłem, że ostatnimi czasy zdarzają się różne cuda, jedna z moich stron przeprowadzkowych wskakuje na pierwszą stronę wyników po czym wchodząc na drugą stronę wyników też tam jest. Czyszczę więc wyszukiwarkę z wszelkich danych i widzę, że znów pierwsza strona itp. Po około tygodniu stronka stabilizuje się na pierwszej stronie wyników na dana frazę. Trochę to dziwne, tak, jakby google nie było zdecydowane bądź przełączło algorytm z jednego na drugi. Generalnie jeśli widzę taki dziwny proces to już wiem, że pozycja mojej strony wkrótce wzrośnie.

Polecam firmę odAdoZ Przeprowadzki Gdańsk.

dziękuję za spostrzeżenia.

Zakręcony wiele wniósł do tematu - teraz już wiadomo skąd takie "jajca" od Google w ten weekend. Miejmy nadzieję, że to wszystko się ustabilizuje. Generalnie u mnie same spadki, po czym od czasu do czasu strony wracają na swoje pozycje.

W tej chwili straciłem już zaufanie do swoich przeglądarek nawet po wyczyszczeniu wszystkich danych i pomyślałem o sprawdzaniu przez bramkę proxy - wydaje mi się, że jeśli chodzi o ręczne sprawdzanie pozycji są to jedne z najbardziej obiektywnych wyników.

Witam,

Mam od tygodnia podobną sytuację, strona raz jest w top 5 innym razem spada na 10 stronę. Dodam że domena ma ponad 6 lat i od kiedy tylko pamiętam była zawsze w top 10. Taka rotacja jest tylko na 2 frazy dla stron głównej - wszystkie podstrony są w czołówce bez żadnych rotacji.

Co może być przyczyną takich skoków?

Witam,

Mam od tygodnia podobną sytuację, strona raz jest w top 5 innym razem spada na 10 stronę. Dodam że domena ma ponad 6 lat i od kiedy tylko pamiętam była zawsze w top 10. Taka rotacja jest tylko na 2 frazy dla stron głównej - wszystkie podstrony są w czołówce bez żadnych rotacji.

Co może być przyczyną takich skoków?

Trwa update, poczekaj klika dni - ale raczej poleciałeś niestety :(

Około 1,5 tyg. temu postawiłem 3 strony

I masz odpowiedź. Bez względu na to, co będziesz robił, na tak młodej stronie będziesz miał niezłą huśtawkę w pozycjach.

Do tego dochodzą jakieś dziwne zawirowania od ostatniego weekendu, gdzie co drugi dzień strona wraca na starą pozycję. Być może Google coś szykuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności