Skocz do zawartości

Przekierowanie 301 domeny z EMD z filtrem od kilku miesięcy

Castor-fiber

Rekomendowane odpowiedzi

Mam domenę ze słowem kluczowym „ABC” - www.ABC.com. W 2012 po EMD poleciały mi wszystkie frazy poza TOP100 (choć były w TOP10) w jednej dosyć młodej domenie (poza jedną frazą „ABC”, która jest w nazwie domeny - została w TOP10). Nic nie robiłem z tą domeną i też nic się z nią nie zmieniło - frazy nie wróciły do TOP100 po kilku miesiacach.

Mam drugą stronę o podobnej tematyce, a właściwie jedna podstrona o takiej samej tematyce – www.INNA.com.pl/ABC.html. To strona stara ze starą domeną, z dobrymi wynikami na wszystkie frazy.

Myślę, aby przekierować domenę z EMD czyli ABC.com na podstronę starej strony. Tylko boje się, że ewentualny filtr może być przeniesiony na podstronę serwisu INNA.com.pl, na której bardzo mi zależy. Jednak jeśli podstrona byłaby wzmocniona i frazy z podstrony by skoczyły byłoby fajnie.

Jak myślicie warto? Takie przekierowanie przyniesie korzyść podstronie starej domeny czy może zaszkodzić?

Myślę, aby przekierować domenę z EMD czyli ABC.com na podstronę starej strony. Tylko boje się, że ewentualny filtr może być przeniesiony na podstronę serwisu INNA.com.pl, na której bardzo mi zależy. Jednak jeśli podstrona byłaby wzmocniona i frazy z podstrony by skoczyły byłoby fajnie.

Jak myślicie warto? Takie przekierowanie przyniesie korzyść podstronie starej domeny czy może zaszkodzić?

Zrób przekierowanie 301 i będzie dobrze.

Gdyby przekierowanie (jakiekolwiek typu) przenosiło filtr, to mógłbyś zafiltroawć konkurencję na dowolną frazę, robiąc na nich przekierowanie swojej zafiltrowanej domeny.

Z chęcią zobaczyłbym taki przykład, w którym można jednoznacznie stwierdzić, że to wina 301ki. Ja sporo ich robię, nawet bardzo agresywnie pozycjonowanych (i często zafiltrowanych domen), i nie mam takich rezultatów. ... Nie wykluczam, ale po prostu ja tego nie zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności