Skocz do zawartości

Artykuły z wp - czy mozna ?

kokosz555

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Po pierwsze chciałbym sie przywitać bo do tej pory głównie czytałem forum, także witajcie :)

Szukałem odpowiedzi na jedno pytanie i nigdzie mogę jej znaleźć wiec zapytam wprost:

czy można na swoją stronę wrzucac artykuły z wp.pl ? Czasem trafi im się calkiem niezly i przydatny artykul i zastanawiam sie czy mogę go przekopiować do siebie, oczywiscie z podaniem zrodla tekstu do wp.

Macie może z tym jakieś doświadczenia ?

Nie możesz. Jedyne co możesz zrobić to wrzucić wstępniaka u siebie i dać link do reszty arta.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Możesz też odpowiednio go przeredagować.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

"Proste informacje prasowe - to określenie należy traktować jako odpowiednik 'informacji prasowej', a zatem dotyczyć ono może jedynie podstawowego efektu pracy dziennikarza - informacji pozbawionej komentarza i oceny". Zdaniem Xawerego Konarskiego materiały takie nie charakteryzują się zazwyczaj dostatecznym poziomem twórczości wymaganym do przyznania ochrony na gruncie przepisów pr. aut.

Przypomnijmy brzmienie art. 1. 1 pr. aut.: "Przedmiotem prawa autorskiego jest każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, ustalony w jakiejkolwiek postaci, niezależnie od wartości, przeznaczenia i sposobu wyrażenia (utwór)."

___

Dla własnego bezpieczeństwa wystosował bym otwarcie pismo do WP o wyrażenie zgody na posługiwanie się ich artykułami. Zawsze warto mieć "papierową podkładkę" w razie "W".

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

Czy przez przeredagowanie rozumiesz przeczytanie go i napisanie od nowa własnymi słowami ? (przypomniała mi sie troche praca magisterska... ;) )

Czyli podsumowując nie można kopiować artykułów z zadnych serwisów typu onet,wp, gazeta.pl , nawet podając zrodlo ?

Generalnie jeśli robisz to komercyjnie, to niestety nie powinieneś. Jeśli np. edukacyjnie to można. Śliski temat, idź na uczelnie w Twoim mieście i zapytaj o kogoś od praw autorskich, na pewno Ci podpowie.

To jest podobnie jak ze zdjęciami producentów, niby nie można, a mała klauzula na dole strony i robisz, co chcesz ;)

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Albo zlecić komuś przeredagowanie :D

A tak poważnie to dołączam się do Kolegów...kopiowanie treści jest be...nawet jeżeli to fajna, ciekawa i bardzo przydatna treść.

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Ale patrzysz pod kątem seo, pytanie czy autor również :)?

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...

Ale patrzysz pod kątem seo, pytanie czy autor również :)?

Skoro pisze na tym forum to nie ma wyjścia ;)

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Nie jest to regułą, dużo było pytań około seło, więc z góry nie możemy zakładać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności