Skocz do zawartości

Jaka nazwa blogu jest najbardziej przyjazna SEO?

DarioAngelo

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie konfiguruję mojego bloga WP na hostingu, mam zamówić domenę .pl i tu nagle znalazłem informację od różnych internetowych guru, że dla bloga lepiej, jeśli będzie osadzony w subfolderze czyli mojadomena.pl/blog/ a nie mojadomena.pl Przyznaję, że zaskoczenie było spore zważywszy jak czasochłonne jest zdobywanie wiedzy o SEO, konfiguracji motywów responsive i innych kwestii, a wciąż nie można publikować, bo dłubię w sprawach technicznych. Docelowo myślałem o własnej stronie i taka blogowy podfolder (może subdomena) miałby jakiś sens, choćby oszczędności, ale ja nie jestem jeszcze gotowy na takie rozwiązanie.

Tak jak myślisz - informacje jakie uzyskałeś zapewne tyczyły się porady odnośnie bloga firmowego. Jedni doradzają na subdomenie inni w katalogu. U Ciebie ten problem nie występuje - blog na stronie głównej - jest w sam raz.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

Dobrze radzicie :) Niemniej jeszcze jedna kwestia: domena bloga z trudnością może spełniać idealne kryteria SEO - w przypadku promowania produktów itp., mądre poszukiwania w narzędziu Google mogą wydatnie pomóc w doborze preferowanej co do celów nazwy domeny. W przypadku bloga o moim mieście o charakterze eksploracyjno-fotograficznym, nazwa musi ładnie i atrakcyjnie przybliżyć jego cel. W tym przypadku chodzi, powiedzmy o cudownynazwamiasta.pl Oczywiście mogę wiele, np. rozszerzyć tytuł we wtyczce SEO, opis itp. i inne strategie, niemniej cały czas męczy mnie ta nazwa domeny w kontekście kwestii optymalizacji.

Macie jakieś sugestie ?

Jeśli chodzi o adres domeny w kwestii SEO to po ostatnich aktualizacjach straciło to na znaczeniu.

Słyszałem coś o tym - to co TERAZ ma znaczenie ? Może niedługo się okazać, że moje przeniesienie z wordpress.com na wordpress.org czyli blog pod hostingiem jest tylko obciążeniem finansowym.... No bez przesady - myślę, żę wciąż jest multum zalet i korzystanie z Yeost SEO lub All in One SEO tudzież innych wtyczek ma sens...,

@DarioAngelo - mając bloga na swoim hostingu możesz robić co chcesz - wstawić reklamy, zmienić domenę, spamować itd. Na darmowym hostingu to nie przejdzie, więc w dłuższej perspektywie jest to lepsze rozwiązanie.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

słyszałem, że kopernik była kobietą...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności