Skocz do zawartości

Analizator offline

Wilk

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktoś jakiś program, ktory by działajac off-line analizowal podsuniete mu pliki logów? Najlepiej, zeby oprocz kwestii ilsociowych wyswietlal informacje o rozkladzie rpzegladarek (z rozbiciem na wersje), systemów, wyszukiwarek i fraz.

Darmowe programy
Potrzebujesz tekstów w krótkim czasie? Sprawdź tutaj.

Analog, webalizer i mnóstwo innych.

BTW - webalizer to i online ma jakies dziwne wyniki, u mnie np. często Operę notuje jako Mozillę. Z kolej AWstat nie podaje wersji Opery.

Google wyłączyli? :]

A co ma piernik do wiatraka? Szukam progrmau, ktory ludzie uwazaja za godny polecenia. Natomiast nie szukam okazji do sprawdzania wszystkich analizatorów jakie Google odnotuje. Ale owszem, sprawdzilem zarówno w Google, jak i w innych wyszukwarkach. Wyniki nie były dla mnie satysfakcjonujące (czego można się było spodziewac, zwłaszcza w wyszukwiarce, która slynie z jakości, a jednoczesnie masa ludzi pod nią pozycjonuje :P ).

Darmowe programy

... znaczy się co, ma analizować jak wtyczkę

wyciągniesz z kontaktu?

Znaczy zapisuję sobie na dysk logi serwera, wlaczam program i importuje plik z logami.

Kiedys nawet cos takiego mialem, ale za diabli nie potrafię sobie przypomnieć nazwy.

Darmowe programy

Znaczy zapisuję sobie na dysk logi serwera, wlaczam program i importuje plik z logami.

I to właśnie robią analog i webalizer.

Kiedys nawet cos takiego mialem, ale za diabli nie potrafię sobie przypomnieć nazwy.

... ale Tobie chodzi o program pod Windows?

To odpowiedni dział na chociażby tucows.com.

Szy.

• 6 miesięcy temu...

ja narazie testuje dwa programiki,

WebLog Expert

AlterWind Log Analyzer

porownuje go do statystyk ktore sa wbudowane na serwerze u mnie Webalizer.

Wnioski:

Te dwa programy dzialaja w offline, czyli sciagam sobie logi z serwera i te programiki mi obrabiaja je, bardzo fajnie, mnustwo przydatnych statystyk. Lecz wyniki roznia sie troche od tych w Webalizerze, nie wiem czemu.

Czy to Webalizer jest wadliwy czy te dwa zle analizuja logi.

Jak myslicie, mial ktos podobne doswiadczenia?

Juz wiem czemu byly takie niezgodnosci :peace:

W tych programikach zapomnialem wlaczyc aby mi nie liczylo moich odwiedzin, robotow i agentow. Teraz wyglada wszystko calkiem przyjemnie.

Polecam ten AlterWind Log Analyzer

WebLog Expert

AlterWind Log Analyzer

Dzieki. WebLog Expert znalazlem juz jakis czas temu, ale zapomnialem w miedzyczasie o tym watku, AlterWind nie znalem.

Co do Webalizera - juz jakis czas temu zauwazylem, ze mocno zaniza mi dane wzgledem Awstat oraz statystyk zewnetrznych...

Darmowe programy

• 1 miesiąc temu...

Od roku używam 123LogAnalyzer do sprawdzania logów portali mojej firmy. Czy ktoś z Was zetknął się z tym analizatorem i mógłby podzielić się opinią jak wygląda on na tle innych tego typu programów?

przez ostatni miesiac testowalem chyba z 8 roznych log analyzerow, miedzy innymi tez ten 123Log Analyzer, ale jakos dziwne wyniki on pokazywal w stostunku do innych.

po wszystkich testach najlepszy okazal sie AlterWind Log Analyzer ale minus jego ze jest drogi :)

drugim jest Web Log Exploler Pro, wyniki takie same jak poprzednik plus ze nie jest taki drogi. I definitywnie przesiadlem sie teraz na Web Log Explolera. Jak ktos chce full wersje PM.

przez ostatni miesiac testowalem chyba z 8 roznych log analyzerow, miedzy innymi tez ten 123Log Analyzer, ale jakos dziwne wyniki on pokazywal w stostunku do innych.

Możesz sprecyzować pod jakim kątem odbiegały te wyniki od pozostałych ? Zafałszowana liczba odwiedzin, unikalnych userów? Generalnie cena programu nie gra roli, ważne, żebym mógł być pewien wyników.

02-468x90.gif

Możesz sprecyzować pod jakim kątem odbiegały te wyniki od pozostałych ? Zafałszowana liczba odwiedzin, unikalnych userów? Generalnie cena programu nie gra roli, ważne, żebym mógł być pewien wyników.

Powiem w skrocie:

we wszystkich ktore testowalem, wyniki roznily sie maksymalnie o 1-5% ale w tym wyniki (wszystkie) odbiegaly nawet ponad 50% takze cos nie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności