Skocz do zawartości

Nazwy plików a wyszukiwarki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie - czy istnieje jakaś reguła dotycząca rozszerzeń plików, która sprawia, że wyszukiwarki lepiej indeksują stronę z pewnym rozszerzeniem niż z innym?

Chodzi mi głownie o to, czy lepiej zostanie zaindeksowana strona z rozszerzeniem HTML niż PHP.

Kolejna sprawa, to nazwy plików serwisu. Czy to co jest w nazwie pliku również podnosi ranking wyszukiwania, a jeśli tak, to jakie są reguły dotyczące rozdzielania słów kluczowych? Czy są jakieś ograniczenia dotyczące znaków w plikach, które utrudnią wyszukiwarkom indeksowanie (chodzi mi m.in o +, -). Ja wyczytałem, że ponoć dla niektórych wyszukiwarek, słowa najlepiej rozdzielać -.

Proszę o odpowiedzi na pytania i ewentualne sugestie, jak pożonglować możliwościami swojej strony, aby w wyszukiwarkach strona była jak najwyżej.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Proszę o odpowiedzi na pytania i ewentualne sugestie,
Zacznij w końcu czytać TO forum a dowiesz się wszystkiego na ten i wiele innych tematów!

Nie oczekuj powielania już wiele razy omówionych zagadnień!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Chodzi mi głownie o to, czy lepiej zostanie zaindeksowana strona z rozszerzeniem HTML niż PHP

obydwie zostana zaindeksowane w taki sam sposob chyba ze mamy do czynienia z a dresem dynamiznym php np strona.php?litera=aa&&slowo=anakonda to wtedy ciezej zaindeksowac ta strone niz normalna strone zarowno stworzona w php jak i w html bez dynamicznego linku

Na jednej swojej stronie zrobiłem podstrony z adresami

www.adres.pl/jakiesslowo

www.adres.pl/costam

www.adres.pl/blablabla

bez żadnego rozszerzenia na końcu...

nie wiem, czy jest to spowodowane akurat tym, ale podstrony nie chcą się zaindeksować

...

jak pożonglować możliwościami swojej strony, aby w wyszukiwarkach strona była jak najwyżej.

robić testy samemu i wyciągać wnioski

że ponoć dla niektórych wyszukiwarek, słowa najlepiej rozdzielać -.

nie każ sobie jednemu powtarzać tego samego co już było napisane wiele razy na forum

należy rozdzielać znakiem "-"

chciałeś napisać że "można" rozdzielić znakiem "-"

Proponuję tworzyć pliki o nazwach max 2,3 wyraowych.

a 4, 5 czy 10 wyrazów to co? to już nie przejdzie?

nie wiem, czy jest to spowodowane akurat tym

nie, to nie tym

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Przejdzie, ale brzydko wyglada w wynikach wyszukiwania.

A brzydkie strony są lepsze pod AdSense.

Wygląd linka to akurat najmniej ważna sprawa. Niektórzy mogą lubić krótkie linki, niektórzy jak im w adresie pogrubi słowo. Jak już decydyjemy się na słowa kluczowe w adresie (a nie maksymalnie krótkie linki), to można ich więcej napchać.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności