Skocz do zawartości

Subdomeny, a wiek domeny najwyższej.

HardPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Z góry przepraszam za dosć enigmatyczny tytuł i przepraszam, jeśli mój temat zamieściłem w złym dziale.

Otóż mam pytanie. Mianowicie dysponuję dość leciwą bo 7-letnią domeną. Chciałbym ją podzielić na kilka subdomen tematycznych. Czy jeżeli to uczynię to Google uzna wiek domeny najwyższej czy będzie traktowało domeny jako nowe?

I drugie pytanie, czy jeśli zrobię przekierowanie 301 z:

domena.com/seo

na

seo.domena.com

to Google uzna mi wiek domeny?

Z góry dziękuję za pomoc.

Utworzenie podstron czy nawet całych serwisów w katalogach i przekierowanie ich na subdomeny to może być dobry pomysł. Pozwoli Ci to na nieco bardziej agresywne pozycjonowanie, więc siłą rzeczy w jakimś stopniu uda się wykorzystać wiek domeny.

Czy Google uzna, że subdomeny są tak stare (i co ważniejsze, tak zaufane) jak główna domena? Wątpię.

Czy Google pozytywniej spojrzy na takie subdomeny? W pewnym stopniu tak.

Testowałem niedawno wariant takiej struktury, bo ze względu na pewne techniczne ograniczenia, musieliśmy operować na takiej grupie serwisów. I zgodnie z moimi oczekiwaniami, dało to pozytywny rezultat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności