Skocz do zawartości

Strona zniknęła z wyszukiwarki Google.

Mksuzii

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mój problem polega na tym, że moja strona https://bedeprzystojny.pl/ - zniknęła z wyników wyszukiwania Google.

Tydzień temu wszystko działało normalnie i pokazywała mi odnośniki do moich postów itp.

Gdy wpisuje site:bedeprzystojny.pl wyświetlają się jakieś dziwne dwa linki.

Jeden opisuje błąd wtyczki. Usunąłem tą wtyczkę a w Narzędziach google zleciłem zablokowanie tego URL z błędem.

Nie podziałało.

Gdzieś czytałem, że wtyczka WP Super Cache może gryźć się z kodem strony lub inna wtyczką. Też ją usunałem.

Nadal nic.

Ręcznie zgłosiłem wszystkie linki ze strony do indexowania w google - pokazało mi, że zlecenie przyjęto z sukcesem, ale w procesie indexowania nic nie, ma pusto.

Nie mam już kompletnie pojęcia co mogło się popsuć.

Proszę o pomoc.

Czy takie artybuty są odpowiednie?

W pliku header motywu bloga mam takie coś:

<meta name="robots" content="<?php echo of_get_option('alltuts_metabots') ?>" />

<meta name="googlebot" content="<?php echo of_get_option('alltuts_metagooglebot') ?>" />

Czy jeśli zmienie to na to:

<META name="robots" content="all">

<META name="googlebot" content="index,follow">

Indexacja bloga w końcu ruszy?

Moim zdaniem w ogóle są zbędne te tagi, bo domyślnie boty wszystko indeksują (index) i podążają (follow) za linkami. A ewentualne pliki i katalogi nie przeznaczone do indeksacji wolę dać do robots.txt

Tu miała być sygnatura...

Witrynka postawiona Wordpressie. Na początek pobaw się też wtyczkami SEO typu SEO by Yoast lub Alli one seo pack. Przydałoby się też i podlinkować, aby coś ruszyło w serpach. Wymienione Meta tagi najlepiej usuń, chociaż parametry jakie zaproponowałeś już są OK.

Ustaw w opcjach WP'ka żeby nie blokował dostępu dla robotów. Stąd ci się te dziwne "none" wzięło.

Gdybym miał zablokowaną opcje indexowania w ustawieniach wordpressa to bym nawet tego tematu nie zakładał.

Na tyle świadomy jestem, żeby sprawdzić tą opcję.

Od początku istnienia strony do dziś opcja indexowania była zaznaczona.

Usunąłem całkowicie te znaczniki. Minęło dwa dni a nadal nie zaindexowało strony.

Zanim strona zniknęła z google indexacja nowych treści na niej trwała max 6 godzin. Wiem bo za każdym postem sprawdzałem prędkość.

Teraz nadal nic.

Ponownie zgłosiłę każdy z linków z osoba do narzędzi google.

Czekam i nadal ######...

Witrynka postawiona Wordpressie. Na początek pobaw się też wtyczkami SEO typu SEO by Yoast lub Alli one seo pack. Przydałoby się też i podlinkować, aby coś ruszyło w serpach. Wymienione Meta tagi najlepiej usuń, chociaż parametry jakie zaproponowałeś już są OK.

Wtyczki SEO a tym bardziej ALL in one seo pack rozwaliły mi kiedyś całkowicie stronę.

Obecnie korzystam wyłącznie z komercyjnych wtyczek na licencji developerskiej.

Sprawdzałem - żadna z obecnie wgranych wtyczek nie powoduje problemów, nie gryzą się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności