Skocz do zawartości

Drastyczny spadek ruchu

wojtaseka

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wygląda tak. Jestem posiadaczem dwóch stron na tym samym hostingu. Jedna strona ma jakieś 400 odwiedzin dziennie, a druga około 300. Obie zajmują stałe pozycje w TOP10. Od wczoraj na obydwu stronach zaobserwowałem spadek odwiedzin o 80 procent! A dzisiaj prawie 100 procent na obu stronach! Pozycje w google są cały czas takie same. Nic się nie zmieniło. Pozycje sprawdzałem z różnych komputerów i różnymi programami i wszystko jest w porządku. Napisałem do firmy hostingowej, ale oni mówią, że z ich strony nie dzieję się nic nieprawidłowego i że nikt nie zgłaszał takiego problemu. Co się dzieje? Myślałem, że to spowodowane jest spadkiem pozycji, ale pozycje są cały czas wysokie. Czy możliwy jest spadek ruchu z przyczyn naturalnych aż o prawie 100 procent?

A jesteś zalogowany na swoim koncie google? Może otrzymujesz spersonalizowane wyniki wyszukiwania, np. z powodu zalogowania do google+ etc. ?

Polecam zweryfikować wyniki w przeglądarce w której jest możliwość skorzystania z trybu prywatnego. No i pozostaje pytanie jak weryfikujesz odwiedziny? Przez google analitics? Czy masz licznik odwiedzin, oparty na danych przetwarzanych w innym serwisie?

Auto do ślubu - Oferta wynajmu samochodu ślubnego wraz z kierowcą, Bielsko-Biała.

obydwie strony zainfekowane jakimś syfem

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

trzeba znaleźć pliki które nadpisał i wyczyścić je - poszukaj w necie na pewno znajdziesz opis co i gdzie się przykleja

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności