Skocz do zawartości

Pozycjonowanej polskiej domeny na zagraniczne frazy

6ikanar6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam kolejne nurtujące mnie pytania a mianowicie jak wygląda sytuacja gdybym chciał wypozycjonować polska domenę na zagraniczne frazy? Czytałem coś na geolokalizacji, ale dalej nie wiem nic więcej. Jak to wygląda w praktyce? Proszę o kilka rad a jeśli już taki temat był to przepraszam za przeoczenie.

Pytasz o polską domenę czy o polską stronę? Końcówka domeny nie ma znaczenia pod warunkiem, że treść strony jest napisana w języku zgodnym z tym, na jakie frazy chcesz ją pozycjonować.

Problemy mogą się pojawić, jeśli przykładowo stronę z polską zawartością będziesz w dużym stopniu linkował z zagranicznych. Z jednej strony Google dostaje info o tym, że treść jest napisana po polsku, a z drugiej strony linki kierują ze stron powiedzmy niemieckich, na frazy niemieckie. Tutaj może wystąpić w pewnym momencie problem, dlatego linkuj na frazy i ze stron zgodnych z językiem strony. Później, jak już uzyskasz w miarę stabilne pozycje, linkowanie na frazy w innym języku i z innych domen nie powinny "skrzywić" geolokalizacji.

Da radę. Generalnie problemy pojawiają się przy braku konsekwencji podczas pracy nad nową stroną. Jeśli Google otrzyma sprzeczne informacje to w końcu może się pogubić.

Sama w tej chwili mam przypadek strony w domenie .com pozycjonowanej na angielskie frazy, ale z najwyższymi pozycjami w google.pl i google.de. I tam właśnie wystąpił problem z dziwnymi spadkami, które mogły być spowodowane brakiem konsekwencji. Do tego dochodzi jeszcze ustawienie lokalizacji w narzędziach Googlowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności