Skocz do zawartości

Narzędzie do automatycznego sprawdzania pozycji w Google

piotrml

Rekomendowane odpowiedzi

Cena za seostation to jakaś paranoja

Masz na myśli jakiś konkretny pakiet? Najniższy z płatnych, pozwalający na monitorowanie 10 stron, to groszowe sprawy - 27 zł (z VAT). Tego się nawet nie poczuje ;-)

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Właśnie jestem na etapie poszukiwania takiej "zabawki" do sprawdzania pozycji ponieważ google przestało mnie lubić za Free Monitor..., a webpozycja.pl wprowadziła zbyt duże ograniczenie w wersji free na ilość fraz. Nie wiem jak u innych ale mi jakoś tak drogawo się wydało 24zł za mc sprawdzenia pozycji tylko dla jednej domeny ale:

Masz na myśli jakiś konkretny pakiet? Najniższy z płatnych, pozwalający na monitorowanie 10 stron, to groszowe sprawy - 27 zł (z VAT). Tego się nawet nie poczuje ;-)

jestem bardzo daleki od od stwierdzenia by się go wcale nie odczuło przy budżecie na pozycjonowanie w granicach 200-300zł mc, a już na pewno porównując do najtańszego pakietu konkurencji wychodzi strasznie drogo!

seopanel jak na darmowe narzędzie jest dość dobre. Wrzucasz na jakiś serwer a instalacja jest banalna. Ustawiasz cron-a i zapominasz.

Za darmo masz sprawdzanie PR, ilości zaindeksowanych stron, alexarank itp. oraz pozycje slów kluczowych wraz z wykresami miesięcznymi czy jakimi chcesz. Poszukaj na necie to znajdziesz sposób instalacji i konfiguracji dla google.pl, bo standardowo jest .com.

Przy wrzuconych 56 stronach i kilkuset keywordach, nie używam proxy przy odpowiedniej konfiguracji i jak cron-a dasz z dłuższym odstępem.

Wyniki możesz sobie drukować, exportować i możesz sobie ustawić przesyłanie raportu na maila.

za free

• 2 tygodnie później...

Może ktoś krótko wyjaśnić jeśli ma czas kilka kwestii?

1) czy przy ręcznym sprawdzaniu fraz w googlach, może google nałożyć na IP jakiegoś bloka?

2) jak powyżej, tylko że nie bloka a "oszukiwać" przy wypluwaniu wyników? - głupie pytanie? :) ale mam wątpliwości co do tego, że coś kręcą. Zwłaszcza że ktoś wspominał że w różnych kompach są rózne wyniki...

3) czy dotyczy to także przy sprawdzaniu poprzez Google Monitora for Free? Bo zwraca złe wyniki. To znaczy czy GMF jest traktowany tak jakbyśmy sami sprawdzali poprzez wyszukiwarke, tylko z tym bajerem że robi to automatycznie?

4) o co chodzi z adresami proxy? O to by właśnie aby nie robić tego z własnego IP i nie zostać wykrytym?

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności