Skocz do zawartości

Nowy sposób pozycjonowanie w Bing ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Przez sobotę i niedziele przeglądałem konkurencje w wyszukiwarce Bing, i starałem się przeanalizować dlaczego moje strony w tej wyszukiwarce praktycznie nie istnieją.

Wnioski jakie się nasuwają, to to,że Bing w żaden sposób nie walczy ze spamem, a przebić się na wiele fraz zwyczajnie się nie da.

Przykładowo W Bing przed moimi stronami jest ogromna konkurencja, która korzysta tylko z SWL-i,precli, Xrummera .

W Google 1000 linków na pewną popularną frazę ( ok 150 K wejść miesięcznie ) daje mi TOP1, a w Bingu 14 pozycje. ( druga strona w Google na tą samą frazę zajmuje 3 pozycję, a w Bing 30 )

Przykłady mozna mnożyć

Mam nadzieje,ze Bing w Polsce nigdy nie będzie popularną wyszukiwarką :)

Mam nadzieje,ze Bing w Polsce nigdy nie będzie popularną wyszukiwarką :)

a Google potem Ci z czasem wytnie wszystkie strony i zostaniesz z ręką w nocniku :), powinna być dywersyfikacja wyszukiwarek, im więcej tym lepiej. Nie chodzi o to w której masz wyższą pozycję, a w której niższą. Jakby była dywersyfikacja wyszukiwarek to jakiś głupi filtr od Google nie oznaczałby śmierci portalu/strony tak jak to ma miejsce teraz. Oczywiście każdy układ sił ma swoje wady i zalety, i od Microsoftu podobnie jak od Google się niczego dobrego nie spodziewam. No ale Google od dłuższego czasu, sukcesywnie robi się coraz gorsze i gorsze, i to nie tylko w przypadku wyszukiwarki.

Social Marketing prawdopodobnie za jakiś czas będzie uznawany za spam i niezgodny z wytycznymi Google :P

Bing w żaden sposób nie walczy ze spamem, a przebić się na wiele fraz zwyczajnie się nie da.

No a Google walczy nie tylko ze spamem, ale ze wszystkim i w efekcie masz ten spam w topach, na pierwszych miejscach blogi zapleczowe i sztuczne podstrony kataogów firm.

FB korzysta z wyszukiwarki binga - wyświetla wyniki z binga.

Ja zawsze nastawiłem się na social marketing ponieważ robimy strony DLA LUDZI a nie dla robotów.

Przecież social marketing to najczystsza forma spamu ;), a jak tylko wyszukiwarki będą bardziej brały pod uwagę social to zobaczysz co będzie się działo.

Dobra strona powinna być i dla ludzi i dla robotów przyjazna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności