Skocz do zawartości

Prawdopodobnie filtr... Co teraz zrobić?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Ptaq 2 dni temu. Ogólnie codziennie sprawdzam pozycje, i 2 temu był spadek o 83 oczka w dół lecz byłem pewien, że jest jakiś update i są wahania pozycji... Lecz gdy wczoraj zobaczyłem, że na tą frazę jest ta sama pozycja czyli 8-9 strona google to dziś założyłem ten temat.

Ogólnie na stronę, która świadczy tylko usługi noclegowe jest dość bardzo nasycona informacjami, nie mówiąc już o dodatkowym bonusie czyli informator turystyczny o ustce.

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ktoś z was ma jeszcze jakieś pomysły co do mojego problemu?

Czy z tej sytuacji jest jeszcze wyjście? Czy pozostaje mi wykupić nową domenę i zrobić 301?

Bo nie wiem czy warto poświęcać czas dla tej domeny i pozyskiwać nowe linki?

Weź przestań panikować to dopiero 2 dni, zmień profil linków na bardziej dopasowany do oferty na chu......stęczkę Ci fraza "ustka" ? Masz taką oszałamiającą konwersję z tej frazy ? Już gdzieś chyba pisałem w jaki sposób prezentować treści na stronie. https://seoinfo.edu.pl/jak-prawidlowo-stworzyc-tresc-na-strone-internetowa/ - dopieść witrynę pod względem optymalizacji - gdzie są alty do obrazków na przykład ? Gdzie title ?. Zoptymalizuj witrynę dodaj atrakcyjne treści istotne z punktu widzenia nie Twojego widzimisię tylko z punktu widzenia Twojego potencjalnego klienta. Zainwestuj w kilka fotek z fajną modelką topless na leżaku i jakimś przystojniakiem w slipach :D (i zyskasz kilka "naturalnych" linków) zleć "poszeptanie" na forach. Z resztą pisałem Ci już o tym kiedyś abyś szukał w necie po frazach kluczowych "szukam pokoju/pensjonatu/noclegu w Ustce" czy podobnych takich i odpowiadał na takie posty ...

Jak to zrobisz nie będziesz musiał napierdzielać tak linkami :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

biale seo polega na zbudowaniu strony w wordzie, wydrukowanie i powieszenie na ścianie

nie ma baiłego seo jest tylko seo

Tylko, ze inaczej wyglądają linki z SWLI, precli, seokatalogów, a inaczej wygladaja linki z dobrych stron zapleczowych. Jeżeli jako zaplecze zbudujesz dobra strone, przedstawiającą jakąś wartość, i umieścisz na niej kilka linków, to nikt tobie nic nie zrobi . Chyba się ze mną zgodzisz ?

to nikt tobie nic nie zrobi . Chyba się ze mną zgodzisz ?

Ja się z Tobą nie zgodzę.

Posłużę się przykładem specjalnie dla testów zbanowanej witryny za dużą ilość linków wychodzących - typowa zapleczówka z treścią unikalną pisaną przez emerytowanych dziennikarzy :

1 . usunięte linki, zmieniona treść - zgłoszenie do ponownego rozpatrzenia z opisem podjętych działań - informacja zwrotna - witryna dalej nie spełnia ...

2. zmieniona treść - zgłoszenie do ponownego rozpatrzenia z opisem podjętych działań - informacja zwrotna - witryna dalej nie spełnia ...

3. nic nie robione - zgłoszenie do ponownego rozpatrzenia z opisem fikcyjnych podjętych działań - informacja zwrotna - cofnięto ręczną ingerencje ....

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

@ZajacGD nie mogę wysłać do Ciebie PW, więc odpowiadam tutaj na Twoje PW.

Witaj!

Na początku chciałem Ci podziękować za tak wyczerpującą odpowiedź. Zawsze mogę na Ciebie liczyć jeżeli potrzebuje pomocy w kwestii SEO! Wielkie dzięki!!!

Przeczytałem 3 razy to co mi napisałeś ogólnie wiem, że powinienem jakoś to rozbudować, lecz zbytnio też nie chciałbym zaśmiecać swojej strony dlatego stworzyłem informator turystyczny, który pozycjonuje na długi ogon: https://www.villawenel.pl/blog-turystyczny/

Lecz bardziej interesuje mnie to co Ty byś zrobił na moim miejscu jeśli spotkałoby Ciebie takie coś (możliwe, że już miałeś do czynienia z filtrem) ? Jakie kroki na początku byś zastosował? Czy jest sens zdobywać kolejne linki? Czy lepiej już sobie odpuścić tą domenę i wykupić nową oraz zacząć pozycjonowanie od zera?

Witaj :)

Z pewnością nie warto podejmować nerwowych ruchów. Taka czy inna domena w TOP z pewnością się przyda więc możesz szykować coś nowego. Potem możesz dowolnie użyć takiej strony (zaplecze, 301, dodatkowa strona itd.).

Zdarza mi się nie robić nic przy stronie przez parę miesięcy i nic złego się nie dzieje. Wydaje mi się więc, że lepiej wziąć na wstrzymanie :)

e: Odkad Cię znam (z PiO) zawsze podajesz adres swojej strony, metody linkowania itd. Nie wiem czy to dobry pomysł. Każdy może tu zajrzeć, również Twoja konkurencja i Cie podpieprzyć gdzie trzeba...

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Po kilku dniach analiz moich stron mogę powiedzieć tak. Podtrzymuję poczęści swoja teoriet o tym, że strona nie do końca spełnia kryteria by pojawiać się na frazę "ustka".

Ale podałeś fajną podstronę która względnie pasuję pod ten wynik tj.: www.villawenel.pl/blog-turystyczny/ ALE do tej podstrony prowadzi tylko 7 linków na frazę "Ustka".

Natomiast do strony www.villawenel.pl która wg. mnie nie do końca pasuje do tej frazy prowadzi 689 linków.

Wnioski są takie, że na frazę "ustka" linkujesz złą stronę.

Dane by MajesticSeo

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

nijak mają się do łajt seło.

no przecież łajt seło to jest:

- stwórz "wartościową" treść dla użytkowników nawet jak nie jest im do niczego potrzebna.

- nie interesuj się frazami i google, bo to nie twoja sprawa, Google samo wie lepiej niż Ty i twoi użytkownicy co mają oglądać, a co nie...

- słowa kluczowa mają dla ciebie mieć tylko takie znacznie, że musisz policzyć, czy nie użyłeś jakiegoś za dużo, najlepiej przeczytaj tekst babci i zapytaj czy dobrze brzmi, jak powie, że jest ok, to jeszcze raz policz słowa, czy się nie powtarzają, bo i tak oberwiesz.

- jedyną formą promocji z jakiej możesz skorzystać jest Google Adwords - wszystko inne to spam, a to co jeszcze nie jest spamem wkrótce zostanie uznane przez nas za spam i zostaniesz za to ukarany wypierdzieleniem twojej strony w kosmos.

i to chyba na tyle, czy jeszcze jakieś działania w ramach łatjseło pominąłem?

@Ptaq

dodaj też, że jak on będzie linkował podstronę na frazę ustka to prędzej, czy później wyleci, bez bardzo mocnego zróżnicowania anchorów i linków do tej podstrony, choćby nie wiem jak idealny to był wynik na tą frazę.

Czyli warto linkować w dalszym ciągu tą domenę czy sobie odpuścić i zakupić nową?

tak jak napisał Nikonem, możesz kupić sobie drugą domenke i piąć ją powoli w góre.

Z tą domeną kompletnie nic nie rób (chodzi o linkowanie) ... wszystko wróci do normy chyba że ktoś Cię podkablował za ukryte teksty...

Ogólnie nie miałem ukrytych tekstów, co jedynie to h1 było umieszczone w logo na głównej stronie...

@Ptaq

Ale ja chce swoją oficjalną stronę mięc na top3-5 na frazę ustka tak jak miałem przez 2 lata...

Dużo innych stron, które oferują tylko noclegi są w top10 na frazy miast...

Czy jest sens zdobywać nowe linki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności