Skocz do zawartości

Prawdopodobnie filtr... Co teraz zrobić?

ArTh00r

Rekomendowane odpowiedzi

Czy jest sens zdobywać nowe linki?

W odpowiedzi zacytuję klasyka:

https://youtu.be/k48cK6MM13E

Prawdę mówiąc nie rozumiem na grzyba Ci ta "Ustka"? Gdybym wpisał "Ustka" do wyszukiwarki i trafił na noclegi to chyba bym się wkurzył ;)

Jeśli masz taką ambicję i zależy Ci na tej frazie to postaw tematyczną stronkę (zaplecze), pozycjonuj i tam reklamuj swoją usługę. Będziesz miał wyłączność ;)

Postaw jeszcze przynajmniej jedną stronę żeby mieć coś w razie "W". Ciekaw jestem jak jest z adwords w Twojej branży.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nikonem takie stronki też mam :) lecz chciałem żeby moja firmówka była w top bo spory ruch miałem z tego hasła...

jakoś przez 2 lata miałem ją w top3-5 i nigdy nie było problemu, a tu nagle boooom!

Najnowocześniejszy Hotel Nad Morzem Grand Lubicz 5*
Apartamenty w Ustce tylko w pensjonacie Villa Wenel

...anchory bez gołego adresu https://...

Lub kliknij "tutaj" :) O tym pisano już dawno żeby tak różnicować na wszelki wypadek (np. Lexy ale nie tylko).

Ale czy jest to recepta- różnicowanie źródeł i anchorów? To co się teraz dzieje w interesujących mnie frazach w G to się w pale nie mieści. Blogi prawie bez linków w TOP :) Być może to przejściowe.

e: @Zgred, to przecież normalne.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

a nei można dodawać np nazwę firmy plus anchor ? ja u siebie w katach edytuję takie tytuły ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@Nikonem, widziałem już co najmniej kilka stron gdzie bl w przeważającej części opierał się o naturalne linki - nie "udające naturalne" - tylko realnie dodane przez ludzi i też obrywają tak samo... Dzisiaj nie wiem gdzie są, pewnie gdzieś w d... tak jak wszystkie inne, także to nie do końca prawda, że naturalne linki chronią. Na tym forum większość osób jest z branży seo albo chociaż trochę z nią jest powiązana lub się nią interesuje i wszyscy rozpatrują spadki w aspekcie własnych stron, stosowanych technik, własnych linków itp., a w efekcie warto też zauważyć, że strony i podstrony niepozycjonowane tak samo wylatują w pis..u jak wszystkie inne. Praktycznie normalnych stron jest coraz mniej w Google, z czasem pewnie prawie wcale ich nie będzie. Za miast tego będziecie sobie wyszukiwać w ramach 20 domen na wszystkie frazy, obojętnie co wpiszecie to i tak to samo dostaniecie ;). Ups... zapomniałem, że przecież już tak jest :jezyk1:

Wpiszesz "Czarny Koń" a dostaniesz "białego kota", bo "cudowny" algorytm wie lepiej od ciebie czego ty szukasz i czego potrzebujesz.

Zgred oczywiście, ze można :) Lecz człowiekowi zależy na konkretnych frazach i dlatego tak linkuje... :/

Mnie nurtują dwie kwestie...

Za co ten filtr oraz czy jest sens dalej linkować tą domenę?

Czy powód filtra mógł być taki, że miałem zbyt słabe zróżnicowanie anchorów

- tak

można dodawać np nazwę firmy plus anchor

- jak masz porządną stronę to nie przywiązuj aż takiej wagi do anchora, Zgred Ci napisał jedną z opcji. A w ogóle to zacznij od poprawy strony potem zajmij się anchorami.

Lecz człowiekowi zależy na konkretnych frazach i dlatego tak linkuje... :/

- jaka optymalizacja & linki, takie efekty

W mapkach jesteś wysoko.

Na 1 stronie jesteś albo w mapach albo organikach.

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Nie. Na pewno nie był to jedyny powód. Wystarczy przeanalizować wyniki i w topach większość stron ma tylko kilka anchorów exact z SWL-i i katalogów.

A ile tych anchorów jest -5-7 ? Bo u niego ponad 70% to 2

Za co ten filtr oraz czy jest sens dalej linkować tą domenę?

A jeżeli część linków do twojej strony przestała mieć znaczenie w rankowaniu twojej strony? Na wszystkie frazy nie spadłeś w końcu.

Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test

Na wszystkie frazy nie spadłeś w końcu.

Właśnie chodzi o to, że nie wiem czy na wszystkie nie spadłem bo większość fraz jest w mapkach...

Lecz z tego co sprawdzałem wypadły tylko ustka i ustka apartamenty...

@VAX

"A w ogóle to zacznij od poprawy strony potem zajmij się anchorami."

Wg. Ciebie co nadaje się do poprawy? tzn. co należy poprawić w pierwszej kolejności...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności