Skocz do zawartości

Różne pozycje jednej strony w różnych częściach Polski

Karolek_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

doświadczyłem ostatnio ciekawego zjawiska. Otóż sprawdzałem pozycję strony na pewne hasło ogólnopolskie. U mnie w Poznaniu strona pokazuje się zarówno w przeglądarce jak i w aplikacji "Free Monitor for Google" na 8 pozycji. U kolegów z Warszawy jest tak samo. Natomiast mam sygnały ze śląska, że u nich w Google ta strona na to hasło wogóle nie jest widoczna na pierwszych 50 pozycjach. Tak samo jest w aplikacji web-tools.pl. Dodam, że u mnie strona na pozycję 8 wskoczyła kilkanaście dni temu. Czym to może być spowodowane?

Tanie odnowienia domen! dactive.pl
Domeny *.pl za 69,99 zł, *com za 48,69 zł, com.pl za 56,30 zł - netto
Przy większej liczbie odnowień, możliwość negocjacji cen.

W czasie pozycjonowania, Google z czasem aktualizuje swoją bazę - DC, to jeden z powodów. Druga sprawa że Google pamięta strony, na które wchodzisz i wyżej je rankuje. Zatem takie rozbieżności są całkiem normalne.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

A czy wyszukiwanie w trybie incognito oraz używanie komputerów na których nie była taka fraza wyszukiwana eliminuje prawdopodobieństwo "pamiętania" przez Google?

Tu chodzi o to o komputery, na których nie była otwierana dana strona, a nie wyszukiwana fraza.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Czyli jeżeli strona nie była otwarta na danym komputerze a w Google jest na 8 pozycji to znaczy że przyczyną w tym wypadku są DC?

miałem tą samą sytuacje.

fraza ogólna na całą polske. (a nawet kilka fraz)

W Częstochowie oraz w całej Polsce na 2 miejscu.

Katowice miejsce 8, chorzów 11, Gliwice 9.

Problem występował w tych śląskich miastach.

W życie wszedł specjalny model rozliczenia z klientem. Wyciąganie średniej pozycji z 4 miast.

Pozdrawiam

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności