Skocz do zawartości

Co polecacie dla serwisów regionalnych?

secesjonista

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę że w przypadku serwisów regionalnych o szerokiej tematyce, raczej nie znajdziesz żadnej reklamy kontekstowej, która poza zaśmieceniem strony zainteresuje użytkowników. Pozostaje tylko reklama bezpośrednia, o której wyżej już wspominano.

Chyba że jest to serwis regionalny, ale tematyczny. Np. "Restauracje w Warszawie", albo "Sklepy w Krakowie". Wtedy to już inna bajka.

w ad kontekst ostatnio rożne stawki są, ludzie się skarzą że za niskie bo nawet 7 gr za kilk :/ , tutaj masz siec afiliacyjną, w niej masz rozne modele zarabiania np. przez lead, sprzedaz lub poprostu klik, programy do targetu ogólnego, wiec i moze ciebie zainteresuje: https://www.cashfly.pl/main/ref/5837

a ile płacą za klik?

Cashfly, Netsales i inne tego typu sieci działają trochę inaczej. Tzn. to Ty wybierasz konkretną kampanię wraz ze sposobem wynagrodzenia. Najczęściej jest to CPS i CPL, ale CPC też można znaleźć. Np. na wyżej wspomnianym Cashfly zauważyłem jest kilka programów z CPC. Stawki to 14 i 15 gr za klik, a jedna jest "do wyceny".

https://www.cashfly.pl/programs/0/1

Ja mam "katalog Tylemarek" (wpisz w G) dopiero go koduje i tworzę i na postawie tego co wiem i odczułem po testach to najlepszym rozwiązaniem jest brak reklam dodatkowych... podobnie mam na blogach.

Im mniej reklam = tym dłuższy czas odwiedzin = odwiedzonych podstron = lajków w artykułach itd

daj AdTairy na test i porównaj statystyki będziesz w lekkim szoku.

Testy na minimum 300os /tydzień

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

My także coś zbliżonego. Nie chodzi o namolną reklamę , iż strona się zacina normalnie banerek w topie ewentualnie w bocznym manu, jak też w szczegółach oferty.

Zacina sie u Cb czy ogólnie?

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności