Skocz do zawartości

Baza danych nagrywanie płyta CD

rbl88

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałabym sie dowiedziec, jakimi programami, czy też JAK nagrac baze danych tak, by działała na innym komputerze z płyty.

Utworzyłam strone internetową, która zawiera w sobie php i bazy danych w mysql (tworzyłam je w phpMyAdmin).

Chciałabym nagrac zarówno strone i bazy danych, tak by dac płyte uczelni i by strona ładnie działała z bazami na uczelnianym komputerze.

Co zrobic? Jakich programów uzyc do tego?

Pozdrawiam i licze na odpowiedz.

Czy ty rozumiesz o czym piszesz ? Bo nie wydaje mi się ...

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jak byś to sam tworzył to byś wiedział jak absurdalny jest ten temat...

Najlepiej postaw stronę na serwerze, żadna płytka ci nie będzie potrzebna, żeby poakzać że działa, przeglądnąć bazę phpMyAdminem itp.

A jeśli koniecznie zlaeży ci na archiwizacji tego projektu to jedynie możesz na CD nagrać pliki które idą na FTP i do osobngo katalogu dump bazy danych z phpMyAdmina w formie pliku SQL.

Ale żeby odpalić kiedyś taki serwis lokalnie, trzeba będzie:

1) Zaintalować serwer lokalny Apache + php + mysql , np. WAMP

2) Zaciagnąć bazę do phpMyAdmina (z pkt.1)

3) Wrzucić pliki do odpowiedniego katalogu na localhoscie i odpalić serwis, nie zapominając że na 99,99% dane dostępowe do bazy SQL uległy zmianie i trzeba je w plikach PHP zmienić.

Auto do ślubu - Oferta wynajmu samochodu ślubnego wraz z kierowcą, Bielsko-Biała.

W phpmyadmin jest opcja export, exportujesz tabele do pliku, zapisujesz na CD i importujesz na drugi komputer.

Dzieki wielkie za pomoc. Bo słyszałam też, ze sa jakies programy do eksportowania bazy danych.

Spróbuje tym sposobem, dzieki wielkie.

Jak byś to sam tworzył to byś wiedział jak absurdalny jest ten temat...

Najlepiej postaw stronę na serwerze, żadna płytka ci nie będzie potrzebna, żeby poakzać że działa, przeglądnąć bazę phpMyAdminem itp.

A jeśli koniecznie zlaeży ci na archiwizacji tego projektu to jedynie możesz na CD nagrać pliki któe idą na FTP i do osobngo katalogu dump bazy danych z phpMyAdmina w formie pliku SQL.

Ale żeby odpalić kiedyś taki serwis lokalnie, trzeba będzie:

1) Zaintalować serwer lokalny Apache + php + mysql , np. WAMP

2) Zaciagnąć bazę do phpMyAdmina (z pkt.1)

3) Wrzucić pliki do odpowiedniego katalogu na localhoscie i odpalić serwis, nie zapominając że na 99,99% dane dostępowe do bazy SQL uległy zmianie i trzeba je w plikach PHP zmienić.

Nie moge na serwerze, ponieaz to praca dyplomowa, musze do dziekanatu załaczyc płyte z bazami danych a nie z adresem gdzie jest strona. I właśnie chdozi o to, by w dziekanacie sami sobie z CD otworzyli rpawidłowo strone. A nie zeby za rok czy dwa znowu to odpalic. Dlatego pytam czy są sposoby by otworzyc strone z bazami danych na kompie gdzie nie ma instalacji sqla.

i TAK SAMA ZROBIŁAM STRONE!

chciałabym sie dowiedziec, jakimi programami, czy też JAK nagrac baze danych tak, by działała na innym komputerze z płyty.

To zastanów się jak brzmi takie pytanie - skoro sama projektowałaś bazę danych, to chyba wiesz, że to dynamiczna struktura danych, jak wyobrażasz sobie zaprezentować aplikację PHP "tak zeby działała z płyty cd" ?To chyba absurd, wykonać polecenie UPDATE, DROP, DELETE, INSERT itp. skoro baza by była na płycie :) (pro tip: dane na cd są chronione przed zapisem).

Wydaje mi się, że mogłaś mieć na myśli pytanie w stylu "Jak zarchiwizować bazę danych na płycie CD by było możliwe jej odtworzenie na innej maszynie" - no ale twoje pytanie zabrzmiało zupełnie inaczej :)

Ale spoko, dziewczyny juz tak mają :peace: powodzenia na obronie :)

I właśnie chdozi o to, by w dziekanacie sami sobie z CD otworzyli rpawidłowo strone.

Po co? Skąd to założenie, że aplikację webową powinno dać się w prosty sposób otworzyć na dowolnym kompie, z płyty CD? Jak ktoś Ci powie, że tak ma być, to znaczy, że nie ma pojęcia o NICZYM.

Auto do ślubu - Oferta wynajmu samochodu ślubnego wraz z kierowcą, Bielsko-Biała.

Po co? Skąd to założenie, że aplikację webową powinno dać się w prosty sposób otworzyć na dowolnym kompie, z płyty CD? Jak ktoś Ci powie, że tak ma być, to znaczy, że nie ma pojęcia o NICZYM.

Bo w dziekanacie nie beda sie bawic w instalowanie programow do php i sqla zeby zobaczyc moja aplikacje.

Dziekanat to nie jest miejsce w którym praca powinna być oglądana i akceptowana , co ci ludzie mają niby mieć do powiedzenia? Pracę akceptuje promotor, a nie pani z dziekanatu, a promotor skoro zna się na rzeczy to na pewno wie, że żeby uruchomić aplikację trzeba mieć środowisko.

Ciekawe co by było u Ciebie na uczelni gdyby któryś z studentów opracował np. silnik spalinowy o bardzo niskim spalaniu, pewnie by nie mógł się bronić, bo silnik wraz z osprzętem nie zmieścił by się w drzwiach w dziekanacie?

PS. Udzielam się wciąż w tym temacie, tylko dlatego że mam mnóstwo roboty i za cholerę nie mogę się do niej zabrać.. :D

Jedyne co mi przychodzi do głowy to https://pl.wikipedia.org/wiki/Wget Z tym, że nie zrobisz kopi bazy danych tylko całej strony z zawartością na moment tworzenia kopi.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Ciekawe co by było u Ciebie na uczelni gdyby któryś z studentów opracował np. silnik spalinowy o bardzo niskim spalaniu, pewnie by nie mógł się bronić, bo silnik wraz z osprzętem nie zmieścił by się w drzwiach w dziekanacie?

Widac czegos tu nie rozumiesz... ale jeszcze nie miałes do czynienia z obroną...

Jedyne co mi przychodzi do głowy to https://pl.wikipedia.org/wiki/Wget Z tym, że nie zrobisz kopi bazy danych tylko całej strony z zawartością na moment tworzenia kopi.

dzieki:)

Czy ty rozumiesz o czym piszesz ? Bo nie wydaje mi się ...

ty chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem.

Zeby działała strona misi być uruchomiony serwer HTTP + PHP i w tym wypadku serwer bazodanowy MYSQL. I tak się składa, że w/w serwery muszą być zainstalowane, a nie odpalane płyty jak zdjęcie czy też film. Jedyne co możesz zrobić to specjalna bootowaną płytę z pewną wersją linuxa> skoro jednak ty umiesz czytać ze zrozumieniem może coś z tego wyczytasz https://www.google.pl/search?hl=pl&q=linux+live+cd+apache+php+mysql :faja:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Widac czegos tu nie rozumiesz... ale jeszcze nie miałes do czynienia z obroną...

Miałem do czynienia z obroną - tylko, że na normalnej uczelni.

Może i czegoś nie rozumiem - bo ja miałem okazje być na obronie tylko raz :) Ale mam przeczucie, że możesz stać się forumowym ekspertem od obron prac dyplomowych, na skutek praktyki i doświadczenia jak dalej będziesz chciała zaprezentować aplikację webową bez środowiska. Nawet jeśli istnieją jakieś drogi zupełnie na około, protezy, obejścia - to czy przypadkiem nie warto się zatrzymać, pomyśleć i zadać sobie pytanie PO CO? :killer:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności