Skocz do zawartości

Homepay - terminy wypłat

blake

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko do osób korzystających z homepay o terminy realizowania wypłat. W poniedziałek o godzinie 10:11 zleciłem wypłatę. Wg. regulaminu mają 3 dni robocze na zrealizowanie przelewu. Dzisiaj około 20 napisałem takiego oto maila do nich:

Witam, wypłata jak widać poniżej została zgłoszona przed południem w poniedziałek. Mamy dzisiaj piątek i przelewu nie ma i już dzisiaj nie będzie. Jak te dni robocze są liczone? W innych systemach płatności wypłaty realizowane są na drugi dzień po zgłoszeniu i można wypłacać nawet codziennie bez żadnej prowizji. Widzę, że obracanie nie swoimi pieniędzmi macie chyba z góry zaplanowane. Chyba nie tędy droga..

Jest to dopiero 2 wypłata (przeważnie wypłacam raz w miesiącu bo tylko jedna jest darmowa a każda kolejna w miesiącu 1 PLN) bo nie mam tam kokosów, drobne na waciki, ale kilkuset takich klientów i trochę kasy się nazbiera...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Poprzednio czekałem chyba 7 dni ale akurat święta były.

Waciki, nie waciki = to twoja kasa, nie ma znaczenia ile. Tu waciki, tam waciki i nagle masz karton wacików ;) Tu katon, tam karton... ;)

Tu katon, tam karton... ;)

Właśnie o tym pisałem, że jak mają tysiąc takich co im przetrzymają parę stówek przez tydzień to trochę się uzbiera. Z tego co widzę, jest to celowo tak zrobione, że z wypłatami zwlekają. Nie wyobrażam sobie mieć u nich płatności z dobrze prosperującego sklepu online. Przecież można przez takie coś stracić płynność finansową.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Miałem raczej na myśli Twoją stronę tzn. że nie ważne, że masz tam "na waciki", ważne, że to Twoja kasa i należy Ci się wypłata.

Co do HP: ja jakiś spiskowych teorii nie podejrzewam, zobaczymy co będzie dalej. 3 dni to dobry termin, byle się go trzymali. Jak na razie współpraca jest całkiem OK.

Dostałem odpowiedź:

Dziękuję za kontakt. Przelewy zostały wprowadzone do banku, niestety ze względu na moją nieobecność i niemożność do ich zatwierdzenia, nie zostały zatwierdzone. Przelewy wyjdą w dniu dzisiejszym.

W takiej fiirmie tylko jedna osoba ma prawo zatwierdzać przelewy? Trochę to dziwne jest. Są różne przypadki losowe i jak ta jedna osoba nie będzie mogła zatwierdzić przelewów to co wtedy?

No nie jest to za dobre wytłumaczenie ale moim zdaniem póki jest to "wypadek przy pracy" to pół biedy. Gorzej jak im to wejdzie w krew - wtedy będzie to już poważny problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności