Skocz do zawartości

Jak wydymać frajera (klienta)

LSE

Rekomendowane odpowiedzi

Czytając ten temat od początku, czułem lekkie przerażenie :) Wy możecie się śmiać, czasem nawet potępiać takie zachowanie pozycjonerów, ale w tym samym czasie biedny klient płaci i płacze... Sam byłem w takiej sytuacji i wiem jak to boli, kiedy samemu pozwala się "dać zrobić na szaro".

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

• Odpowiedzi 46
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pozycjonowanie to bardzo ciężki kawałek chleba... Fakt, jak się wie co robi to można mieć fajne efekty. Ale jak się dopiero zaczyna w tej dziedzinie, to często można więcej zaszkodzić niż pomóc...

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

A później zdziwienie że klient chce się rozliczać za efekty...

No pewnie, lepiej go wydymać bez efektów, przecież piszę o tym od samego początku.

Latent Semantic Engineering

że każdy robi pod każde zlecenie zaplecze

każdy może nie

wiadomo że z zaplecza można skorzystać dla wielu fraz

tak, szczególnie robiąc serwis turystyczny i upychając linki do sztaplarek albo do poradni zdrowia psychicznego, a z serwisu stomatologicznego najlepiej do usług funeralnych :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Można po prostu postawić zaplecze uniwersalne, chociażby precle lub katalogi. Nie trzeba wówczas stawiać nowego pod każdego klienta oddzielnie, zamiast tego można linkować i wzmacniać ogólne zaplecze.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Generalnie każdy każdego próbuje "wydymać" , bo to jest dżungla . Przykładowo w przeciągu roku zrobiłem facetowi ruch z Google w granicach 30 K wejść miesięcznie (sklep internetowy), i teraz powinien ze mną podpisać umowę o 400 % większą . Praktycznie przez rok wszystko było robione po kosztach, a zbudowane zaplecze było tylko dla niego . Zaplecze oraz inne czynności robiłem jak dla siebie (może nawet lepiej niż dla siebie), a gdy przyszedł czas do podpisania nowej umowy, to otrzymałem tylko pismo, że firma ( napisze tylko ,ze znana na tym forum z różnych dziwnych praktyk) zoferowała mu znacznie niższą cenę, za utrzymanie pozycji ,a nawet wzrosty

Szkoda faceta, szkoda stron, bo jest rzeczą logiczną, że zabiorę wszystkie linki, a on jak mantre powtarza,ze firma x obiecała mu jeszcze większy ruch, czyli wyższe pozycje . Tak działają polskie firmy, bo ta która odebrała mi klienta zapewne wykalkulowała,że zdjęcie około 2000 linków z forów oraz stron zapleczowych zajmie mi przynajmniej kilka miesięcy + 2 miesiące,aż Goole wszystko przemieli i strona poleci , to będzie ich zysk , a pewnie nawet nic nie będą robić . Może dołożą SWL-i , bo tego jeszcze nie robiłem,a szczerze mówiąc miałem to dopiero w planie zacząć robić .

Zostały mi jeszcze 3 osoby, i mam nadzieję, że też pójdą jak najszybciej w ..uj .

Generalnie każdy każdego próbuje "wydymać" , bo to jest dżungla .

generalnie nie :)

Praktycznie przez rok wszystko było robione po kosztach, a zbudowane zaplecze było tylko dla niego .

nie płacz czegoś się nauczyłeś i nie dasz się już tak zrobić w ciula :) imo lepszy 1 klient za 1000 niż 10 za 100, niby kasa ta sama a jednak ... :)

btw. ja jakoś nie widzę złotego środka na dobrze i tanio więc jak kogoś nie stać to sory -> zapraszam do konkurencji :D

a gdy przyszedł czas do podpisania nowej umowy, to

stara była do bani ? ;)

Praktycznie przez rok wszystko było robione po kosztach,

znajomość praktycznej kalkulacji się kłania .

Nie Ty pierwszy i nie ostatni masz taką sytuację - szkoda napinki :)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

Skoro o frajerach i niby takich pierdoletach - proszę - wczorajsyz mejl od klienta i nic nie interesuj ego innego .... więc kto tu kogo dyma ?

Sami nauczylismy tego klientow. Ja pobieram ryczalt za 3 miesiace i przedłużam umowe co te 3 miesiace - i klient zadowolony i ja bo nie ryzykuje az tak bardzo najwyzej przy rezygnacji zwracam kase za ostatnia umowe - uczciwie, prosto i rzetelnie.

Albo nauczymy klientow ze platnosc za efekt to przeżytek albo bedziemy miec firmy pokroju SS ale bardziej cwane

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności