Skocz do zawartości

błąd 301 i spadek pozycji w google

leviatan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! :)

Jestem właścicielem strony www.origamistudio.pl i też sam ja pozycjonuje, robie to na pewno amatorsko, ale moja praca przynosi satysfakcjonujace wyniki, tak mi sie wydawało, bo mam dwa problemy zwiazane ze strona i nie wiem czy sa powiązane.

Pierwszy problem, to bład który zaczał sie niedawno pojawiać przy próbie dodania strony do niektorych katalogow: "move permamently 301"(w tytule) chodzi o to , że katalogi nie ściagaja mi juz automatycznie metadanych, po prostu wysypuje mi ten bład. Zmienilem ostatnio tylko abonament na mniejszy, ale to nie powinno miec raczej wpływu na to. Nie mieszałem nic w pliku htacces.

Kolejną sprawą jest mocny spadek strony w dół na wszystkich frazach, wlasnie od momentu pojawienia sie tego problemu, zwłaszcza na frazie fotograf legnica, a nie mam nalożonego żadnego filtra od google. Wcześniej strona była pierwsza a teraz leci w dół. ;/

Czy może być przyczyną tych problemów. Jak przede wszystkim naprawić ten pierwszy błąd?

Prosze o pomoc :)

Może podaj przykładowe katalogi w których masz problem, ja sprawdziłem w losowym seoku i wygląda, że działa ok.

W zasadzie na pierwszy rzut oka nie ma większych problemów z przekierowaniami.

Za to dodałbym przekierowanie z https://www.origamistudio.pl/index.php na /

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Już teraz dokładnie nie pamiętam jakie, zamykałem, dodawałem do następnego. Problem wynika zapewne z mojej niewiedzy, jesli caly czas staram sie dodawac od poczatku na domene BEZ www, czyli origamistudio.pl to powinienem coś dodatkowo zmienić w kodzie strony? Jak wspominałem strona spadła mi na frazie fotograf legnica, ktoś wspominał o jakiejś zmianie algorytmu google, może ktoś w skróce nakreślić o co chodzi? Zastanawiam się tez nad zmianą strony opartą na cms wordpress, bo ta moja bardzo podoba mi sie pod wzgledem grafiki, ale kazdy kto ja oglada to twierdzi ze nie jest latwa do pozycjonowania, niewiele na niej tekstow, a poznalem moc dobrej pozycji w google ;) Spojrzcie na wynik z OSE: https://www.opensiteexplorer.org/links.html?no_redirect=1&page=1&site=www.origamistudio.pl%2F

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności