Skocz do zawartości

Opłacalność katalogu firm

drummer92

Rekomendowane odpowiedzi

drummer92.

Zawsze mozesz poszperac po necie i znależć darmowy skrypt - jest kilka ciekawych pozycji. Skoro robisz stronki, to bez wielkiego wysiłku dopasujesz funkcjonalność do swoich potrzeb.

Myślę, że możesz pocwiczyc na darmowym skrypcie, nabrać troche wprawy i rozeznania w temacie, a ewentualnie później inwestować w płatne rozwiązania. Ja właśnie testuje taki pomysł - zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam tomhat.

EDYTA

jak będziesz w grupie forumowicze to będziesz mógł mieć stopkę.

Czy patrzeć na ten katalog jako kolejny potrzebny, bo firmy chętnie i tak dodadzą strone do kolejnego katalogu, czy zbędny, bo konkurencja jest za duża, a zainteresowanie małe ?

Jako, że jesteś z mojego rocznika Dam Tobie kilka złotych rad :)

* Po licho kolejny katalog, który jest "ogólny"?

Poważną wadą np. katalogu firm PF jest to, że jak wpiszę "stolarz Inowrocław" to wyskakuje mi wszystko dookoła chyba według zasady "im więcej zapłacił, jest w okolicy więc damy go najwyżej"

Skup się na konkretnym mieścieja testuje powoli takie rozwiązanie - koduje katalog na Wodressie - wymaga nieco więcej pracy bo wszystko trzeba robić ręcznie, ale jest to rozwiązanie darmowe i w miarę proste w starcie

https://firmy.tylemarek.com

Narazie od firm z któymi współpracuje wziąłem 20zł forever na kawę którą pije w trakcie pracy :)

* Zastanów się na czym tak naprawdę chcesz zarabiać...

Na wpisach raczej zarobisz mało - proponuje Tobie zrobić opcje dodatkowe

Ludzie mają mało czasu - zaproponuj im napisanie oferty (masz wtedy też przewagę bo napiszesz też ofertę pod SEO)

Ludzie chcą szybkich efektów - więc dodaj pakiet pozycjonowania wpisu

Ludzie chcą być znani i chcą szybkich efektów - dodaj pakiet podświetlenia i pozycjonowania

Sam wpis może być i za 10zł - zarabiasz na dodatkach, małych drobiazgach nie ograniczając się do 50zł od wpisu bo możesz wyciągnąć więcej jak?

Nie ma strony internetowej - zrób szkic i przedstaw klientowi propozycje

Nowa firma? - potrzebuje i strony i pozycjonowania

Katalog bez reklam z zewnątrz jest też bardziej atrakcyjy dla użytkownika więc jako źródło dochodu odstaw na bok wszelkie afilacje

To chyba tyle, więcej na PW (2h konsultacji, kodowania i pomocy gratis w przyszłym miesiącu mam jeszcze 50GB serwera do rozdania klientom może się załapiesz :P)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności