Skocz do zawartości

Problem z geolokalizacją

mario1973

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy może ten temat nie powinien być w dziale dla początkujących..... :)

Dawne, zaszłe działania :) spowodowały, że mam kilka wyników do swoich, polskich stron na daaaalszych pozycjach opatrzonych dopiskiem : "Tłumaczenie strony" :)

Jak mniemam są daleko w polskich wynikach bo ..... za dużo linków z zagranicznych miejsc ?? :)

Co można zrobić? można jakoś wepchać temu głupowi googlowi, że zawartość jest polska i nie trzeba tłumaczyć :) ? Czy pozostaje mi tylko zwiększyć ilość linków z polskich stron ?

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 tygodnie później...

Hm... jak na moje to propozycja tłumaczenia się pojawia jak masz gdzieś obcojęzyczne słowo w meta title, keywordsach czy description. Czasem zwyczajnie wystarczy kilka znaków w innej stronie kodowej.

Ja jestem za standardowym <html lang="pl-PL"> i tym samym w tagach od Dęblin Core czy co tam masz.

linki nie wiem czy mają takie znaczenie z jakich krajów ostatnio.

Chodziło ci zapewne, że linki z innych krajów, ostatnio nie mają takiego znaczenia.

A skąd takie wnioski, na swoim forum założyłeś temat o geolokalizacji i piszesz że testowałeś jedną ze swoich stron. Tylko, że twoje strony, na frazach które masz na zagranicznych forach są daleko w tyle. Nie musi mieć na to wpływ zagraniczne forum ale jakiś specjalnych korzyści ci też to nie przynosi. Pytam tutaj, bo u siebie usuwasz nie wiem czemu to zapytanie, co jeszcze bardziej wzmogło moją ciekawość.

Skoro pozycjonujesz na zagranicznym forum w stopce polskie frazy, to wydaję mi się to mało naturalne i nie przynosi to wymiernego efektu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności