Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce mi się czytać tego całego tematu :), ale u mnie nastąpiła sytuacja niespotykana.

Przykładowo 1 witryna 20 fraz.

17 fraz poza top 100 lub filtr

3 frazy w top3/top10.

W wielu witrynach jest podobnie cześć gdzieś daleko, część w dobrym stanie.

Najzabawniejsze jest to, że dla wielu witryn strategie te same, zaplecza bazy linkow tez.

Czysta loteria.

baner-seostationv2.png

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Treść na stronach też ta sama? Ano właśnie.

Latent Semantic Engineering

Zamiast płakać uczcie się od chomika, bo oni pokazują od kilku lat o co chodzi w seo.

Z chomikiem to w ogóle są jaja. Zdarza się, że po wpisaniu nazwy jakiegoś oprogramowania w pierwszej kolejności pokazuj się 3 podstrony z chomika - piraty - a dopiero potem pojawia się strona oryginalnego produktu .:) .

Jeżeli chodzi o SEO chomik nic wielkiego nie pokazuje. Ludzie linkują swoje podstrony z dodanymi plikami, a te inki budują siłę calej witryny. Strona ma ruch i pewnie sporo zarabia, ale powiem szczerze nie chciałbym tak zarabia nawet jeżeli jest to milion miesięcznie

W jakim celu histeryzujecie i co kwadrans sprawdzacie? Dajcie sobie spokój, sprawdźcie raz na dwa-trzy dni i starczy. Lista wyników to nie tablica z karteczkami, ręcznie niczego się tam nie przekleja. Jeżeli strona spada to nie jest wina algorytmu, bo algorytm po to jest- strona spada, znaczy, że wszystko działa. Ja w takiej sytuacji nie klepię co chwila adresu, tylko sprawdza raczej co się stało z zapleczem. jeśli ono nie straciło mocy, strona wróci tam, gdzie była.

Strona ma ruch i pewnie sporo zarabia, ale powiem szczerze nie chciałbym tak zarabia nawet jeżeli jest to milion miesięcznie

Koko -> jak byś tyle zarabiał to byś inaczej śpiewał :D

rdw -> niektórzy żyją z pozycjonowania więc dla nich dzień poza pozycjami to duże straty, więc się nie dziw tak skrajnych zachowań :D

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Mnie jedna fraza spadła właśnie przed chwilą o 85 pozycji, tragedia. Akurat ta fraz na której najbardziej mi zależało :kwasny: . Ile czasu może upłynąć za nim to wróci do normalności, dalej linkować ?

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

jak sprawdzić czy zaplecze straciło na znaczeniu ? bo nie kumam.

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

wydaje mi się, że treść po tym upgrade największe znaczenie...

Tak jest od kwietnia'12. Jednak w ostatnim update zdrowo przesadzili z suwakami, stąd te długotrwałe próby doregulowywania. To się bdb obserwuje na pozycjach Wiki, która przez G jest traktowana jako forma p-tu odniesienia. Zobaczycie, że dopiero kiedy strony Wiki powrócą z grubsza na swoje miejsca, przestaną mieszać.

Latent Semantic Engineering

jak sprawdzić czy zaplecze straciło na znaczeniu ? bo nie kumam.

Sprawdzić ilość BL- może wypadł z indeksu jakiś precel (zresztą może nie jeden), może na nich pojawiły się linki z SWL-i, może któryś przestał być moderowany. Różne rzeczy się zdarzają, jeśli ma się stare zaplecze, łącznie z tym, że ktoś skopiuje Twoje arty i masz Duplicate. Jeśli korzystasz z grup katalogów, które nie są właściwie przygotowane, całe grupy mogą wziąć w łeb. Staram się zawsze mieć pod kontrolą jakość, ale nie wszystko zalezy tylko ode mnie. Jeśli jestem pewien, że moja strona jest w porządku, problem musi tkwić na zewnątrz, a pierwsze, co podejrzewam to to, że coś nie zażarło, a nie że rzucił się na mnie Gromowałdny Gugiel.

straseusz-> ja to rozumiem, sam mam pewne doświadczenie w tym, ale pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł. Nie zyskam wiele na tym, że pół dnia stracę na sprawdzaniu pozycji różnymi narzędziami. Wolę próbować znaleźć przyczynę, żeby minimalizować straty, a nie patrzeć na to, jak efekty mojej pracy się dewaluują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności