Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wg mnie to co pospadało na pewno nie wróci już - analiza niezbyt daje odpowiedzi dlaczego jedna strony są wysoko niż inne

jesteś pewny w 100 % swojej odpowiedzi ?

To by znaczyło, że te osoby, które miesiącami siedziały nad swoimi projektami mają teraz odpuścić i że niewarto jest nawet starać się powrócić do top 10, bo na to nie ma żadnej szansy,

czy tylko bujasz w obłokach ?

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

nie, nie bujam - skoro był update to nie po to aby frazy, które spadły zaraz powróciły. Można przyłożyć linkami ale widzę, że linkowanie niewiele daje a wręcz odwrotnie - po lekkim przyłożeniu stałych linków strona spadła z 40 na 80.

trzeba coś zrobić, czekanie nie da już nic

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Obserwuję ponad 250 pozycjonowanych stron (2100 fraz) i nie zgdzę się z tą opinią.

Od 22-28 dużo fraz będących wcześniej w top 10 powoli ale wraca na pozycję - nie te same ale wraca.

To nie jest koniec mieszania. Ktoś wcześniej napisał że wygląda to tak jakby na nowo przeliczane były

wartości i tak to właśnie wygląda. Problem jest w tym że wszyscy oczekują że wszystko powinno być robione na raz

, komuś wraca a komuś nie wraca i wszystkich to dziwi - a nie powinno.

nie, nie bujam - skoro był update to nie po to aby frazy, które spadły zaraz powróciły. Można przyłożyć linkami ale widzę, że linkowanie niewiele daje a wręcz odwrotnie - po lekkim przyłożeniu stałych linków strona spadła z 40 na 80.

trzeba coś zrobić, czekanie nie da już nic

UWAGA ZŁOTA MYŚL:

Dołożyłeś linki i spadłeś o 40 pozycji, to spróbuj odjąć linki może podskoczysz o 80 pozycji.

A.D.

Strony które mi spadły wróciły do TOP10, na te same frazy.

Mam nadzieje, że nie jestem wyjątkiem i Wam również wszystko wróci do normy. :milosc:

Zaznaczę, że strony które oberwały aktualizacja algorytmu delikatnie linkowałem.

bójka u wójka,

siedzi ktos na forum google ( wszyscy :) ) i czyta co tam odpisują ludziom na te same pytania ?

usuwać kiepskie linki, koniec przypadkowych linkow, slabych precli etc... ma to sens ? i to co jest w top ?

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Dlaczego lecą strony lub podstrony (moje obserwacje)

1, Strona jest "młoda" - strony ,które mają mniej niz kilka miesięcy spadają iwrócą za kilka miesięcy .

2. linkowanie pochodziło tylko z precli,katalogów żadnych wartościowych linków

3. Swojego czasu dostałem 400 banów i jedyne co mi przychodzi na myśl, to to,ze Google jednak w jakiś sposób rozpoznaje teksty generowane z synonimów .

4. Linkujesz mocniej niż konkurencja ( szczególnie jeżeli chodzi o frazy niszowe), a najgorzej jest wtedy, gdy linkujesz frazy,na które od dawna nikt nie linkuje .

5. Strony nie będą spadały wtedy, gdy linkowanie rozpoczynasz od forów internetowych + własne zaplecza.(zaplecza z małą ilością linków wychodzących ) + blogi tematyczne na darmowych platformach.

6. 30% linków pochodzących z SWL-i nie szkodzi

7. Wpisy z zagranicznych stron np. pligów mają bardzo korzystny wpływ .

To, sa moje obserwacje, a teraz czas na was.

Zamiast mpisać, strona mi spadła, podstrona mi spadła, strona mi skacze , to lepiej napiszcie jak linkowaliście strone lub czym to robiliście .

Wtedy przynajmniej będzie mozna znaleźć jakąś sensowną część wspólną

Dlaczego lecą strony lub podstrony (moje obserwacje)

1, Strona jest "młoda" - strony ,które mają mniej niz kilka miesięcy spadają iwrócą za kilka miesięcy .

2. linkowanie pochodziło tylko z precli,katalogów żadnych wartościowych linków

3. Swojego czasu dostałem 400 banów i jedyne co mi przychodzi na myśl, to to,ze Google jednak w jakiś sposób rozpoznaje teksty generowane z synonimów .

4. Linkujesz mocniej niż konkurencja ( szczególnie jeżeli chodzi o frazy niszowe), a najgorzej jest wtedy, gdy linkujesz frazy,na które od dawna nikt nie linkuje .

5. Strony nie będą spadały wtedy, gdy linkowanie rozpoczynasz od forów internetowych + własne zaplecza.(zaplecza z małą ilością linków wychodzących ) + blogi tematyczne na darmowych platformach.

6. 30% linków pochodzących z SWL-i nie szkodzi

7. Wpisy z zagranicznych stron np. pligów mają bardzo korzystny wpływ .

To, sa moje obserwacje, a teraz czas na was.

Zamiast mpisać, strona mi spadła, podstrona mi spadła, strona mi skacze , to lepiej napiszcie jak linkowaliście strone lub czym to robiliście .

Wtedy przynajmniej będzie mozna znaleźć jakąś sensowną część wspólną

Poleciała+ 15-50 (zalezy od frazy) pozycji

1. 8 letnia domena

2. brak katalogów kilkadziesiat precli (recznie pisanych) kilkaset linków od partnerów (w sensie domen)

3. brak synonimów

4. raczej frazy popularne

5. troche linków z for była - zaplecza ze 3, 1 blog tematyczny na darmowej platformie

6. brak swl

7 prawie brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności