Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

małych firm nie ma już kompletnie w wynikach...

no własnie zauważyłem, że mnie też nie ma po drugim przekierowaniu :) ale nie-firmówki mają sie dobrze

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Postąpiłem zgodnie z sugestią kolegi i również porobiłem sobie pamiątkowe skrinszoty z frazą "windows 7". W Google i Bingu. Przyglądając się na obrazki tchnęło mnie do napisania szerszego komentarza; Zgadzam się z tezą, że najwyższa pora siać, siać i nauczać korzystania z Bing'a.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ten update to oczywiście nie random, natomiast bardzo możliwe, że w zmianie algorytmu jest dodany celowo pewny mały % losowości właśnie po to, żeby osoby śledzące setki, tysiące fraz nie wykryły tak łatwo prawidłowości. Podstawa kryptografii etc. Po drugiej stronie linii siedzą matematycy, programiści z tytułami naukowymi, z najlepszych uczelni świata - zapomnijcie o tych swoich śmiesznych suwakach etc. Za oceanem wiedzą co robią.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Ten update to oczywiście nie random, natomiast bardzo możliwe, że w zmianie algorytmu jest dodany celowo pewny mały % losowości właśnie po to, żeby osoby śledzące setki, tysiące fraz nie wykryły tak łatwo prawidłowości. Podstawa kryptografii etc. Po drugiej stronie linii siedzą matematycy, programiści z tytułami naukowymi, z najlepszych uczelni świata - zapomnijcie o tych swoich śmiesznych suwakach etc. Za oceanem wiedzą co robią.

Mały % losowości mógłby roz.. cały algorytm więc nie sądze żeby tak to działało. Myślę że porpostu strony dotknięte pingwinem przekazują negatywną moc linków do stron które linkują. Tyle wystarczy, żeby łatwo nie wykryć prawidłowości,

Pewnie mnie parę osób wyśmieje mnie, może nawet dużo , ale na FB rozpocząłem akcję "Gogole daje debilne wyniki" .

ELFO - to głowny producent oświetlenia studyjnego. zazwyczaj był wynikach wyszukiwania 1, albo 2 na frazę Elfo teraz tego nie ma.

Myślę, że zmasowana akcja typu nietrafione wyniki w google może coś zmienić.

Warunek musi być powszechna

Rozumiem, że czujesz się sfrustrowany bo włożyłeś dużo wysiłku w promocje swojej strony, a pomimo tego i tak spadła w serpach. Ale nie wiem co chcesz osiągnąć tą akcją na FB. Dlaczego gigant zarabiający kilkadziesiąt milionów dolarów ma przejąć się Twoim profilem na FB. Spójrz na mój avatar - tak bedzie właśnie wyglądać Twoja akcja.

sasza-> dlaczego rzym upadł ? dlaczego napoleon etc...

olejcie google - teraz oni musza zarobić i zrobili burdel nie wiadomo na jaki jeszcze czas.,

koniec kropka.

wyszukiwarka powinna nią zostać, a nie robić za wszystko tylko nie to.

może pomału bing zacznie sie wbijać w łaski.. mi się osobiście podoba.

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Nie sądzicie, że poleciały serwisy, które miały 90% ruchu z wyników organicznych?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Dlaczego są giganty w wynikach na kazde haslo? Bo google wie ze domena cieszy sie odpowiednim zaufaniem i byle go**o na niej bedzie to i tak nie bedzie to chamski spam w stylu pobieraczka. Wiec ciemny lud de facto spamu nie widzi. Tak pacze na binga i oczom nie wierze co ja pacze. Czy oni aby nie kopiuja wynikow z googla tylko jakichs wczesniejszych sprzed tych pand pingwinow?

[ok, rozumiem ale dziwne jest to, że dotychczas strona od 3 lat w top 3 na kilka fraz i - zadbane tematyczne zaplecze, płatne katalogi czyli w całości praktycznie tylko white seo a klapa po całości - gdzie tu logika ? gdzie sens takiego pozycjonowania?

Prawdopodobnie uznali, że nie wszystkie linki są naturalne, że są za mało urozmaicone jak chodzi o źródło.

Site rulez

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności