Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

Mało wartościowe strony teraz poleciały, w dodatku jesli uzywałeś precli na wordpressach publicznych to masz duże szanse na spadek, większość precli w ostatnim czasie trafiło do spam boxa.

Wójek G. lubi wartościowe strony i dobre tematyczne linki zwrotne.

Mało wartościowe strony teraz poleciały, w dodatku jesli uzywałeś precli na wordpressach publicznych to masz duże szanse na spadek, większość precli w ostatnim czasie trafiło do spam boxa.

Wójek G. lubi wartościowe strony i dobre tematyczne linki zwrotne.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie trzeba być przebierańcem o fałszywej tożsamości z UK lub uczestnikiem tajemnych ;) BlakHatSeło For, aby wiedzieć, że Googiel wypuszcza zawsze na początku stycznia update.

a mówi to mały człowieczek, który boi się pisać co myśli ze swojego konta....:D

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Dlaczego Google nie ukara całej domeny, tylko poszczególne frazy??

a to jest dobre pytanie:

@Dark ja ci powiem co mogę wywnioskować z kilkudniowej obserwacji

a)frazy wracają tam gdzie było ich miejsce-uspokajam klienta tłumacze że to chwilowe zawirowanie

b)siedzę dalej w dołku-mówię klientowi że był filtr wdrażam działania naprawcze i proszę o czas

c)trend dobitnie spadkowy czyli lecę każdego dnia w dół coraz bardziej-99% szans pożegnania się z obecnym klientem.

Wszelkie niuanse typu które linki, które metody cieżko jest wywnioskować ale jak masz plan alternatywny to w sytuacji otrzymania filtra można spróbować z nim pokombinować (jesli się go ma ofc)

T.

Myślę, ze większość z nas spodziewała się zmian w Google na przestrzeni ostatniego roku. Mniej lub bardziej, ale większość zauważalnych zmian była przecież oczekiwana. Nie mówię, że z przyjemnością widzę to co się dzieje, ale nie powiem też, że jakoś dziwą mnie te zmiany. Dat oczywiście nikt nie znał, ale to, że pewne mechanizmy się pojawia było do przewidzenia. Wszystko oczywiście ze sporym "błędem pomiarowym".

Witam wszystkich.

Proszę o podpowiedź odnośnie poruszonego tematu, mam problem ze stroną aaa.pl strona była pozycjonowana od około 1.5 roku. Używałem do tego OmniAdd, a później OmniSpeed klika razy kupiłem zestaw precli na prywatnym zapleczu, ręczne linkowanie na forach, ręcznie pisane precle i kilka linków kupionych w prolink.

Zależy mi głównie na dwóch frazach : "a", "b" i te właśnie frazy zniknęły w wyników wyszukiwania. "b" wyleciały 14.01.2013, a "a" 17.01.2013. Przykładowo na frazę "c" nadal jestem na pierwszej pozycji. Obydwie frazy miałem w top 5 przez wiele miesięcy ale od około 17stego grudnia 2012 pozycje wyżej wymienionych fraz zaczęły wariować(duże spadki i następnie powroty ale na niższe pozycje).

Podobną sytuację mam ze stroną bbb.pl tyle, że ona nie była pozycjonowana od około roku ale kilkadziesiąt fraz było widocznych na pozycjach 10-20 natomiast teraz jedynie jedna bądź dwie są w indeksie wyszukiwania.

Proszę o podpowiedzi i porady odnośnie tej sytuacji.

Z góry dziękuję i pozdrawiam !

Ja leciutko zmieniam profil linków, staram się zdobyć przynajmniej kilka mocnych dla strony, której kilka fraz złapało zwieche. Nie ma na co czekać, wyniki już nie skaczą, ale są pomieszane i trzeba się znowu dokopać do TOP'ów ^^

W jakiej formie zdobywasz te linki? nazwa firmy? domena? bez anchora?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności