Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Coś tam mieli, wypychają badziewia TOP20 na TOP 50

Nie ma jest mieszanie lub wstawiany syf przez google

Ale ja syfów nie wypycham w topy :)

Frazy, które robiłem w tym miesiącu ładnie wchodzą w topy, a syf jest dlatego, że większość czeka co będzie dalej... zamiast zabrać się do roboty.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Nowe wchodzą ładnie. Gorzej z tymi co poleciały. Te już tak ładnie nie wchodzą, znaczy nie wracają :)

edytka

tak tylko uściśliłem, bo niektórzy mają chyba tyci roblem ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nie mogę zgodzić się z "PIES". Obserwując to co się dzieje, nie tylko moje domeny widzę, że G miesza wszystkim co się da.

Inna sprawa jaka zaobserwowałem...moze to przypadek...ale daje do myslenia.

Spadła strona klienta, wiec na szybko zrobiłem kampanie G AdW.

Po około tygodnia czasu strona klienta nie tylko wróciła, ale znacznie poprawiła swoje wyniki.

Większosc interesujących mnie fraz to top 3.

Pomyślałem więc sobie, skoro jest już tak wysoko, to wstrzymam kampanie G AW.

Po tym strona znów poleciała w otchłań :-)

Więc dla mnie to jasno sugeruje, że liczy się tylko $$$.

Ale nie będę o tym mówił glosno, bo nie można wyciągać wniosku na przykładzie jednej strony.

Ale gdy sie czyta np takie cos:

https://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/677311,platne_youtube_juz_na_wiosne.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Można sie domyśleć, że G zaczyna robic wszystko, aby wyciągnąć jak najwiecej kasy z tego co do tej pory stworzyła.

Nie można miec do nich oczywiscie za to pretensji...bo w koncu kazdy biznes powinien byc nastawiony na zarobek.

ale skoro tak ma byc, to chociaż niech przedstawia jasne reguły gry.

Pozdrawiam,

rafilm

podpowiecie trochę, którą drogą iść - bo błądzę i każde moje próby z tego co widzę powodują opad w otchłań mojej domeny

Proponuję iść w stronę testów.

blake trochę czym te strony wypychasz w obecnej chwili :pisze:

jw.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

podpowiecie trochę, którą drogą iść -

Ci co wiedzą, jak wypychać strony mają swoje 5 minut i nikt Ci nie powie jak. Można zrobić 10 stronek i szybko zgarnąć TOP 3 i na spokojnie zająć się starymi - odzyskaniem długiego ogona, bo główne frazy raczej w ciągu roku nie wrócą; nie pozbawiając się przy tym dochodu ;

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Inna sprawa jaka zaobserwowałem...moze to przypadek...ale daje do myslenia.

Spadła strona klienta, wiec na szybko zrobiłem kampanie G AdW.

Po około tygodnia czasu strona klienta nie tylko wróciła, ale znacznie poprawiła swoje wyniki.

Większosc interesujących mnie fraz to top 3.

To nie przypadek, strony moich klientów, którzy mają jednocześnie AdWordsa, trzymają się dobrze. Ci co nie mają - poleciały. O to w tym całym zamieszaniu chodzi.

W tych wynikach sponsorowanych, też g...wno jest, same formularze kontaktowe na frazy finansowe

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Mój klient jak mu wspomniałem o AdWordsie na czas tych zawirowań to powiedział że nie chce i że on zawsze ignoruje linki sponsorowane :zeby:

też omijam wyniki sponsorowane - nie mam co do tego przekonania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności