Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

Inna sprawa jaka zaobserwowałem...moze to przypadek...ale daje do myslenia.

Spadła strona klienta, wiec na szybko zrobiłem kampanie G AdW.

Po około tygodnia czasu strona klienta nie tylko wróciła, ale znacznie poprawiła swoje wyniki.

Większosc interesujących mnie fraz to top 3.

Pomyślałem więc sobie, skoro jest już tak wysoko, to wstrzymam kampanie G AW.

Po tym strona znów poleciała w otchłań :-)

Przypadek

Mam strone w top 2 w organikach tzn w top 8 bo mapki mnie zepchneły i właczam/wyłaczam AdWords w zależności od humoru a raczej ruchu na stronie.

Nie zauważyłej podobnej zależności.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pełno takich kwiatków jest, ekipie Google można powiedzieć tylko jedno :brawa:

Jak długo mam dostęp do Internetu to takiej paranoi jak ostatnio robią to w życiu nie widziałem, i w życiu by mi nie przyszło do głowy, że przyjdzie dzień, w którym Google z pazerności się tak zeszmaci. To też powtarzam w koło, że ta wyszukiwarka się już obecnie nie nadaje do użytku, a patrząc na trend za moment totalnie niczego nie w niej nie znajdziecie... Bing już nie jest kwestią wyboru, nie jest idealny, ale no z Google się nie bardzo da korzystać nawet chcąc, a innej wyszukiwarki nie widzę na daną chwilę w pl.

już wyleciało - u mnie przynajmniej jej nie ma :/

U mnie jest na 6stej pozycji.

Takie pojedyncze "kwiatki" to mnie jedynie rozbawiają - to jedynie dowód kompromitacji Google, ale to nie jest największy problem, problemem jest to, że często dojedziesz do piątej strony wyników i nie znajdziesz normalnej strony.

Takie pojedyncze "kwiatki" to mnie jedynie rozbawiają - to jedynie dowód kompromitacji Google

Czy Wy patrzycie tylko na wyniki nie analizując ich?

Przecież to nie są złe wyniki, po prostu wbijają się w topy strony z testów. Poczekajcie jeszcze miesiąc to Ci, którzy już wiedzą o co chodzi uporządkują wyniki po testach. I będzie znowu wszystko cacy, do kolejnego updejtu...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

a tu kolejny mitoman, który zalicza się do sekty "tych wiedzących"

Jak ja uwielbiam to forum :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Castor-fiber przecież widać jak na dłoni co działa i jak pozycjonować, ale ciężko ruszyć mózgiem, pozycjonowanie jest dla umiejących wyciągać wnioski, nie umiesz? Odpadasz

Oczywiście że widać, zwłaszcza jak ktoś pozycjonuje wiele stron, ale nie od tego jest forum aby pisać pierdoły w stylu "ja wszechwiedzący ale się nie dzielący". Albo dzieli się swoją wiedzą, albo milczy, a nie wypisuje farmazony. Forum jest od dyskutowania, wymiany myśli i spostrzeżeń a nie ciągłego wypisywania tego samego jałowego i bezsensownego tekstu. No chyba że nabija sobie w ten sposób liczbę postów, nie wiem po co...

Albo dzieli się swoją wiedzą, albo milczy

Wtedy to forum można by spokojnie przyciąć do działu Pogaduszki i Zlecenia.

Jeżeli uważasz, że ktoś powie Ci co robisz a sam nie ruszysz głową to...

lHAWDl.gif

Za "wiem, ale nie powiem" :nonono: ponoć bany miały nawet być :) Albo się pomaga, albo siedzi cicho.

Pamiętaj, że na forum jest mnóstwo drobnicy, która robi tylko swoją stronę i rozumiem, że ciężko wtedy nawet próbować cokolwiek analizować. Po ch.. im jeszcze podnosisz ciśnienie?

Bing już nie jest kwestią wyboru, nie jest idealny, ale no z Google się nie bardzo da korzystać nawet chcąc, a innej wyszukiwarki nie widzę na daną chwilę w pl.

Kolego co wpis to nawołujesz do Binga i wychwalasz go pod niebiosa. Pracujesz w Microsofcie?

Udało się tobie trafić, ja też pracuję w Ms. i też muszę promować wyszukiwarkę bing.com jest nas coraz więcej

Samozatrudnienie w Ms

Powoli, powoli, bo się zapoli :faja:

Rewolucja zawsze powstawała, z zamysłu dobra ogólnego, całego społeczeństwa, które ciągle goni przysłowiowo "owczy pęd" i każda rebelia zaczynała się od ścisłego grona nie zadowolonych ludzi

więc jestem z tego pocieszony, że są wolne umysły, a nie tylko idę tam gdzie większość - ogół ma rację, lub im się wydaje że mają rację.

Nie zapominaj że to ludzie użytkownicy tworzą internet i tylko przez tych ludzi google zarabia !

1) Ludzie posługują się google, - firmy reklamują się,

2) ludzie przestają posługiwać się google, - firmy nic nie sprzedają i rezygnują z takiego chłamu adwords

google traci kasę

I nie zapominajcie, że ogromna korporacja, to ogromne utrzymanie, więc musi dobrze zarabiać.

Lekkie zawahania finansowe, i domino leci, a skąd możecie wiedzieć, czy te ogłoszone obroty, nie są banieczką sztucznie napompowaną !

Mało to w US banków i ogromnych firm zniknęło z dnia na dzień i zapoczątkowało przez swoje oszustwa kryzys, bo fałszowali bilanse, żeby na giełdzie wyjść na swoim , nie dawno ok 4 - 5 miesięcy temu Google notowało spadki na giełdzie, a obecnie hałasu narobili że ostatni 2012 rok to udany, dużo baranów przyszło do golenia jak zachwialiśmy obrotami innych firm, i

wszyscy wiemy, że jest to uzależniane, w dużej mierze od tego, czy google sprzedaje swoje usługi, i czy ludzie mają to w du**e i niema zainteresowania.

I dlatego są te pieprzone zmiany do poprawy wyników wprowadzane przez google,

Ludziom trzeba pokazywać, dobrą drogę

"Bo ludzie się nie znają tak jak my, jak my nic nie zrobimy to nikt nic nie zrobi",

Ja się cieszę że, ktoś poświecił mi czas i wytłumaczył mi, to czego nie wiedziałem i

lub czegoś nie potrafiłem, szanuję takich ludzi którzy potrafią poświęcić swój czas dla innych.

A oto zalążki manipulacji google

https://www.firma.egospodarka.pl/86782,Google-gieldowe-spadki-po-wycieku-raportu,1,11,1.html

https://www.tvn24.pl/biznes-gospodarka,6/google-pociagnelo-gielde-w-dol,283552.html

Zagłada Google to tylko kwestia czasu, nie wiem kiedy ale jak w tej piosence "Nic nie może, przecież wiecznie trwać"

Pozdrawiam

Przepraszam że takie długie :hello:

Został tylko BING.PL - wolna wyszukiwarka internetowa na cały świat.

dobre powiedziane.

nie powiem że się nie ciesze z obrotu sprawy.

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Bing już nie jest kwestią wyboru, nie jest idealny, ale no z Google się nie bardzo da korzystać nawet chcąc, a innej wyszukiwarki nie widzę na daną chwilę w pl.

Kolego co wpis to nawołujesz do Binga i wychwalasz go pod niebiosa. Pracujesz w Microsofcie?

No pewnie tak i to za darmo :). Po prostu piszę co myślę, a tak poważnie zwróć uwagę co zacytowałeś -"nie jest idealny" - więc chyba nie do końca jak to określiłeś "wychwalam go pod niebiosa". Do ideału mu jeszcze daleko, ale nie znajduję innej alternatywy dla Googla, z którym widać co się dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności