Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj Google mówi wszystkie linki są beee i mają mieć nofollow,

Gdzie tak napisali?

to była ironia - w przenośni to pisałem nie dosłownie, bo prawie każdy link im już przeszkadz, że manipuluje page rank bla bla itp., bez względu na to że mogą być przydatne dla użytkownika, a tylko nofollow gwarntuje, że się do danego linka nikt nie doczepi (teoretycznie). Poza tym tematyczne linki z frazą kluczową z dobrych serwisów też mogą być szkodliwe jeśli fraza się w wielu serwiach powtarza. Do tego jest jeszcze fakt, że tematyczność jest pojęciem dalece względnym.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. To nie miejsce na przechwałki, lament, pisanie jaki to bing jest super itd. (Bądźmy dorośli).

2. Jak znasz sposób na poradzenie sobie z problemem to powiedz, a nie tylko sugerujesz jaki jesteś super bo mi się rzygać chce (wiadomo do kogo ta treść)!

A teraz konkretnie na temat:

1. Sprawdźcie jak tam liczba BL do witryny bo sporo stron wycięło i stąd mogą być spadki.

2. Zwiększył się okres w którym linki mają przełożenie (Na początku stycznia podlinkowana nowa strona dopiero teraz łapie wzrosty)

3.Spadły strony z małą ilością tematycznej treści, a choć z początku oberwały również te z treścią to daleko pozostały tylko te skąpe w treść.

Ja chcąc rozwiązać problem obrałem następującą strategię:

1. Na stronę która oberwała tworzę 10 stron zapleczowych.

2. Na każdej ze stron powstaje codziennie artykuł na 3000 znaków wraz ze zdjęciami

3. Przy 10 artykule wrzucam w slajderze link do witryny (połowa w formie anchora i połowa w formie zdjęcia) + powstanie jeszcze 8/10 artykułów

4. Na wzmocnienie każdej strony przeznaczam 100zł netto (na trochę wartościowych linków starczy + podlinkowanie z własnego, już mającego moc zaplecza).

5. Na stronę klienta nie linkuję na frazy na których mi zależy, tylko wprowadzam dużą rotację anchorów.

6. Zdobywam 200 linków już na stronę docelową klienta z mocnych źródeł + obowiązkowo linkuję podstrony na frazy.

7. 20 lutego analizuję sytuację i wyciągam wnioski.

Taki jest mój plan na strony które dalej są w otchłani - Więcej nie będę czekał, tylko zaczynam działać. Przestańcie pieprzyć "strona spadła mi o 10 oczek", "a mi wszystko idzie do góry, bo mam sposób...ale nie powiem, bo jestem super" !

Ludzie...Albo mamy po 5 lat, albo jesteśmy dorośli i wiemy po co powstało forum!

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

@Pozycjonerzy24 uważam, że Twoja strategia nie jest trafna. Treści nie grają wcale tak dużej roli, również takie zaplecze raczej wiele Ci nie da a tylko czas i pieniądze utopisz - ale czas zweryfikuje czy masz rację czy ja. Chciałem Cię natomiast pochwalić za cały post, konkret bez dziecinady. Masz like.

1. To nie miejsce na przechwałki, lament, pisanie jaki to bing jest super itd. (Bądźmy dorośli).

2. Jak znasz sposób na poradzenie sobie z problemem to powiedz, a nie tylko sugerujesz jaki jesteś super bo mi się rzygać chce (wiadomo do kogo ta treść)!

A teraz konkretnie na temat:

1. Sprawdźcie jak tam liczba BL do witryny bo sporo stron wycięło i stąd mogą być spadki.

2. Zwiększył się okres w którym linki mają przełożenie (Na początku stycznia podlinkowana nowa strona dopiero teraz łapie wzrosty)

3.Spadły strony z małą ilością tematycznej treści, a choć z początku oberwały również te z treścią to daleko pozostały tylko te skąpe w treść.

Ja chcąc rozwiązać problem obrałem następującą strategię:

1. Na stronę która oberwała tworzę 10 stron zapleczowych.

2. Na każdej ze stron powstaje codziennie artykuł na 3000 znaków wraz ze zdjęciami

3. Przy 10 artykule wrzucam w slajderze link do witryny (połowa w formie anchora i połowa w formie zdjęcia) + powstanie jeszcze 8/10 artykułów

4. Na wzmocnienie każdej strony przeznaczam 100zł netto (na trochę wartościowych linków starczy + podlinkowanie z własnego, już mającego moc zaplecza).

5. Na stronę klienta nie linkuję na frazy na których mi zależy, tylko wprowadzam dużą rotację anchorów.

6. Zdobywam 200 linków już na stronę docelową klienta z mocnych źródeł + obowiązkowo linkuję podstrony na frazy.

7. 20 lutego analizuję sytuację i wyciągam wnioski.

Taki jest mój plan na strony które dalej są w otchłani - Więcej nie będę czekał, tylko zaczynam działać. Przestańcie pieprzyć "strona spadła mi o 10 oczek", "a mi wszystko idzie do góry, bo mam sposób...ale nie powiem, bo jestem super" !

Ludzie...Albo mamy po 5 lat, albo jesteśmy dorośli i wiemy po co powstało forum!

To takie idealne że chyba nie prawdopodobne....

A jak masz zamiar linkować zaplecze?

- Treści moim zdaniem grają bardzo dużą rolę, lecz ich brak jest lepszy niż by treść miała być chłamem (sprawdzone).

- Zaplecze tematyczne nawiązuje do bardzo rozległych tematów (prawo, ogrodnictwo), więc nie jest to wyłącznie pod zmniejszenie roszad, ale również jak skończy się umowa i wpadną podobne frazy będę już miał na to gotowe zaplecze mające moc.

Zgodzę się, że na to potrzeba czasu i pieniędzy...No ale na multikody również je potrzeba, a ciągła inwestycja w zaplecze które nie jest własne nie jest w perspektywie czasu korzystne. Jak powiedziałem mam dużo zaplecz ogólnotematycznych które mają już swoją wartość i z nich też będę korzystał.

Zaplecze tematyczne będzie linkowanie małą piramidą:

Poziom I - tematyczna strona zapleczowa

Poziom II - Własne zaplecze ogólnotematyczne, 100zł przeznaczone na mocne katalogi, linki z aktywnych profili na forach.

Poziom III - (Na wpisy w mocnych katalogach i wpisy w zapleczach) -> Darmowa baza wordpress, katalogi Wiki, komentarze na blogach, darmowa baza seokatalogów

Wbrew pozorom nie jest z tym dużo roboty. Wiadomo gdzie będzie szedł Spam, a gdzie trzeba będzie dać normalne treści. No i oczywiście sam się tym nie będę zajmował bo bym się zajeździł.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Czym linkujesz stronę klienta?

Podstrony linkujesz rozumiem, również nie na frazy na których ci zależy tylko robisz rotacje anchorów?

jeszcze takie pytanie :

czy jak są na serwerze starsze wersje strony w katalogach np. nowa, wbudowie i mają one linki na glowna to zostawić je czy usunąć.

z tego jak widze z głównej strony są linki do dwóch takich katlaogów -> nie potrzebnie więc moge usunąć.

z drugiej strony mam więcej podstron choć przedawionych.

co z tym zrobić ?

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

W przypadku podstron wprowadzam wszystkie słowa kluczowe które nawiązują do tej na której mi zależy. Jak widzę, że za dużo linkowałem na frazy docelowe w przypadku podstron to wprowadzam większą różnorodność.

Nie wgłębiać się tak w szczegóły, bo nie będę po kolei wszystkiego mówił. Dałem całkiem dobry zarys sytuacji.

Jestem w szoku. Po spadkach na jednej stronie dużych spadkach, przyznam ,że dowaliłem pewnego blasta z postów na forum.

Zgadnijcie co się stało.

Posty z zasyfionych zaspamowanych for są wyżej o kilka oczek niz strona pozycjonowana. Strona pozycjonowana jest juz kilka lat i za*******e stała w wynikach, bardzo dużo wartościowych linków i tu takie coś.

Ręce opadają.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Za większość styczniowych spadków odpowiadają 3 czynniki:

1. Zły profil linkowania - głównie nasycenie anchorów słowami kluczowymi i zbyt szybkie tempo przyrostu linków
  2. Zbyt mało treści powiązanej z pozycjonowaną frazą na podstronie
  3. Niewielka moc własna pozycjonowanej domeny

Odnośnie tego, że obecnie działającą skutecznie metodą są SWL-e to zalecam rozwagę, w tej chwili metoda faktycznie skuteczna ale ze chwilę może się okazać, że google je porządnie ukróci.

@bey po czym wnosisz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wszyscy się uprali na SWL_e a przecież ich moc bierze się z jakości stron jakie się tam znajdują, teraz raczej wszystko w rękach administratorów akceptujących strony. Moim zdaniem idea SWL_ów jest słuszna, kwestia tylko odpowiedniej jakości stron i dopasowania tematycznego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności