Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

bo mi ciągle dają reklamy z media, euro etc dot. laptopów

hehe, no mnie też męczą, ale z czajnikami i okapami wyspowymi z RTV Euro AGD

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dobra, to czas poszukać czegoś co pocieszy oko :okularnik:

ciekawe po jakim czasie zaskoczą.,

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Nie wiem czy zauważyliście, ale G wprowadziło nową formę serwowania reklam. Rozmawiałem o tym właśnie z miesiąc temu z osobą, która pracuje w sieci afillacyjnej. Adsense "śledzi" użytkownika praktycznie wszędzie gdzie ma do niego dostęp. Jeżeli szukasz w szukajce lodówki i wejdziesz na jakiś sklep, który ma zainstalowane cokolwiek od G, czyli np. GA to jeżeli nie kupisz od razu lodówki to będziesz dostawał wszędzie, gdzie jest to możliwe reklamę właśnie lodówki i niekoniecznie nawet dla reklam tekstowych strona na którą wejdziesz musi być tematyczna. Ktoś wcześniej podawał przykład adwordsa. To nie jest tak, że oni usilnie reklamują Adwordsa, po prostu ta osoba wcześniej musiała szukać czegoś o adwordsie i dlatego później wszędzie gdzie jest to możliwe, w tym wypadku na YT dostaje reklamę adwordsa.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Temat wyświetlania reklam jest historyczny to fakt, ale bardzo dobrze widać jak wykorzystywane są kody, które ładujecie na stronę.

GA, WT, AS, AW zbiera wszystykie dane z sieci o Waszych wędrówkach i stronach, które odwiedzacie. Na szczególne uznanie zasługuje fakt sprawdzania pozycji w G będąc zalogowanym np. do Gmaila. :)

W sprawie rzekomego updatu.

G poprostu chce dobrać się do swli i rumaka dlatego wachania pozycji to są testy nowych wdrożeń algo. A że ktoś oberwał świadczy tylko o złej technice pozycjonowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Nie od dziś G wykorzystuje dane o stronach odsyłających i odwiedzanych do targetowania reklam, co w założeniu może i jest słuszne, ale w praktyce zazwyczaj bywa tylko irytujące.

A cały update jest mocno rozdmuchany i teraz wiele skoków bierze się pewnie z tego, że spora część "speców" wzięła się do roboty nie od strony analizy, ale robienia czegokolwiek, co mogłoby pomagać. Sęk w tym, że pewnie szkodzi, a nie pomaga. W losowość jako taką nie ma co wierzyć- algorytm jest pisany po to, żeby losowości unikać, a to, który parametr G wybrało sobie na najbardziej istotny będzie decydowało o skuteczności tej czy innej techniki. Dla mnie to oczywiste, choć pojęcia nie mam, na co teraz stawiać i o co dbać.

Nie wiem czy zauważyliście, ale G wprowadziło nową formę serwowania reklam. Rozmawiałem o tym właśnie z miesiąc temu z osobą, która pracuje w sieci afillacyjnej. Adsense "śledzi" użytkownika praktycznie wszędzie gdzie ma do niego dostęp. Jeżeli szukasz w szukajce lodówki i wejdziesz na jakiś sklep, który ma zainstalowane cokolwiek od G, czyli np. GA to jeżeli nie kupisz od razu lodówki to będziesz dostawał wszędzie, gdzie jest to możliwe reklamę właśnie lodówki i niekoniecznie nawet dla reklam tekstowych strona na którą wejdziesz musi być tematyczna. Ktoś wcześniej podawał przykład adwordsa. To nie jest tak, że oni usilnie reklamują Adwordsa, po prostu ta osoba wcześniej musiała szukać czegoś o adwordsie i dlatego później wszędzie gdzie jest to możliwe, w tym wypadku na YT dostaje reklamę adwordsa.

Piszesz o reklamie dopasowującej się do zainteresowań użytkownika . Polityka prywatności na stronach z Adsense, to w jakim celu jest dodawana ? Refleks masz niesamowity ...

Podpowiem coś tobie :

Sprowadzasz użytkowników z forów dotyczących finansów, a na swoich stronach masz wyświetlanie tylko dla nich, najlepiej płatne reklamy, i to bez względu na to jaka jest tematyka twojej strony .

Piszę na temat tego update, jako, że taki temat jest właśnie tutaj, a nie będę zakładał nowego.

Interesuje się pozycjonowaniem od niedawna i sprawa update jest mi mało znana.

Moja strona w tych dniach spadła i podejrzewam własnie ten update.

Spadek był o nie kilka pozycji ale o kilkadziesiąt nawet.

Dzisiaj wydawać by sie mogło, że te frazy powracają, bynajmniej część z nich.

Wobec tego chciałbym zapytać:

1) czy linkować już teraz, czy poczekać jeszcze trochę?

2) jesli linkować to jak, bardziej delikatnie, tzn ile linków dziennie?

Zarabianie w internecie z pasją --> opisuję różne programy, doradzam. 
Zbiór książek --> drukowane książki,e-booki,audiobooki
Fobia społeczna --> serwis dla nieśmiałych i lękliwych społecznie

To się nazywa remarketing i bylo już od daaaaawna.

Gwarantowany efekt. 100% satysfakcji lub zwrot gotówki. Tylko teraz profesjonalne pozycjonowanie książek na Twojej półce. 20% zniżki jeżeli masz różową i prostą (wypozycjonowaną) ścianę. Nie pozycjonujemy stron w Google.

To się nazywa bodajże remarketing i jest obecne w G już nieco dłuższy czas

edit: smut mnie już uprzedził :)

Zwał jak zwał, ja widzę wzmiankę o tym os około pół roku, czyli nie jest dłuższy czas, a najnowsze info jest 29.01.2013

https://support.google.com/adwords/answer/2453998?hl=pl

cały czas to szpiegowanie rozwijaja, niedługo będą mi srajtasme na kiblu dobierać

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności