Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tia najlepiej nic nie robic. Zalezy jakie hasla robisz... ale nic nie robiac tez sie wylatuje:D Ale fakt faktem ze jest obecnie w necie kilka mocnych domen po prostu na wszystkie hasla... kiedys google walczyl z panoramami firm, a dzis? Dzis jest po prostu powrot do przeszlosci, a nawet gorzej bo kiedys w tych smieciach mozna bylo jeszcze cos znalezc, a dzis juz sa tylko wyniki wyszukiwan z mocnych domen w wyszukiwarce.

hyhy - tyż prowda,

choć jest też i G@wno prowda..... z drugiej strony.

agencja interaktywna hauerpower.com - masz dość braku terminowości i rzetelności usług tworzenia stron www ? nie chcesz tracić czasu na wyjaśnienia i pilnowanie wykonawcy - zapraszamy do nas !

Sracie kiepskiej jakości linkami na lewo i prawo a później płaczecie, że po updacie spadki są..

Jest wręcz na odwrót spam wchodzi jak masełko w topy a white strony lecą jak meteory, a ja wyginam śmiało ciało, bo dla mnie to mało hehe :)

Jakoś nie zauważyłem żeby mój white leciał jak meteor, wręcz przeciwnie...

Wyginaj smiało ciało do następnego update`u :)

Czas na testy.

Przykuła mnie pewna informacja a mianowicie w Narzędziach dla webmasterów dziś mam Łączną liczbe linków

125 471 a przed spadkiem miałem około 1 300 000(ten wynik był utrzymywany od ponad 6-7 miesięcy) ! Skąd taki spadek ? Co miesiąc było uzupełniane linki z różnych źródeł ! Na szczeście udało mi sie pobrać wcześniejszy spis linków ccv jak było 1 300 000 :) teraz czas na przeanalizowanie różnicy. Druga sprawa to strona spadła pod hasłem gdzie jako jedynej frazy nie linkowałem z swl-a a wyleciało jako jedyne poza 100.

Przykuła mnie pewna informacja a mianowicie w Narzędziach dla webmasterów dziś mam Łączną liczbe linków

125 471 a przed spadkiem miałem około 1 300 000(ten wynik był utrzymywany od ponad 6-7 miesięcy) ! Skąd taki spadek ? Co miesiąc było uzupełniane linki z różnych źródeł ! Na szczeście udało mi sie pobrać wcześniejszy spis linków ccv jak było 1 300 000 :) teraz czas na przeanalizowanie różnicy. Druga sprawa to strona spadła pod hasłem gdzie jako jedynej frazy nie linkowałem z swl-a a wyleciało jako jedyne poza 100.

U mnie znikło 50% linków i to proporcjonalnie z wszystkich domen, wczoraj się wyświetlały dzisiaj brak.

Z linkami w GWT to błąd, sporo osób tak ma.

potwierdzam, u mnie podobny błąd występuje

Zajmujesz się pozycjonowaniem stron i szukasz kolejnych branż, w których możesz zarabiać? - seo.biznesmlm.pl- zarabiaj na suplementach

Znaczenie snów w sennik.biz

Nowy serwis z artykułami : www.magazynallinclusive.pl

Sracie kiepskiej jakości linkami na lewo i prawo a później płaczecie, że po updacie spadki są..

Jest wręcz na odwrót spam wchodzi jak masełko w topy a white strony lecą jak meteory, a ja wyginam śmiało ciało, bo dla mnie to mało hehe :)

Wykładnikiem sukcesu, a jednocześnie umiejętności pozycjonowania, jest przynajmniej jedna domena utrzymana na wysokich pozycjach, przez min. 2 - 3 lata . Jeżeli czegoś takiego dokonasz, to oznacza tylko tyle,ze masz jakaś okresloną wiedzę.

Spam owszem wchodzi "jak w masełko", ale w krótkim odstępie czasu " spływa jak sraka po kamieniu"

hyhy - tyż prowda,

choć jest też i G@wno prowda..... z drugiej strony.

Ktoś mnie wołał??? ;) ?? :D

@hyhy - nawet nie linkowane w ogóle ze stabilnymi pozycjami od lat tak samo wylatują. Także nie ciesz się tak bardzo, bo dzisiaj jesteś jutro Cię nie ma, tak to teraz wygląda... Raz masz szczęście raz wylatujesz i nie ma czegoś takiego jak White seo. Każdy link w jakikolwiek sposób służący manipulacji bla bla bla to zło niezgodne z wytycznymi, nie ważne czy przydatny, czy nie. Jest tylko czarne seo i szare seo ;) oraz wspomniana przez kolegę powyżej sraka praptaka.

Tia najlepiej nic nie robic. Zalezy jakie hasla robisz... ale nic nie robiac tez sie wylatuje:D Ale fakt faktem ze jest obecnie w necie kilka mocnych domen po prostu na wszystkie hasla... kiedys google walczyl z panoramami firm, a dzis? Dzis jest po prostu powrot do przeszlosci, a nawet gorzej bo kiedys w tych smieciach mozna bylo jeszcze cos znalezc, a dzis juz sa tylko wyniki wyszukiwan z mocnych domen w wyszukiwarce.

No bo Google promuje w wynikach strony wysokiej jakości, to nie wiesz...? ;) zrobili obrót o 180st, to co kiedyś wg. nich było spamem, śmieciem, niskiej jakości teraz jest najbardziej przydatne dla użytkowników ;)

BTW ciekawi mnie jaki procent całości wyników stanowi teraz ta grupka domen pokroju pf, ale na pewno olbrzymi. Dosłownie nie da się znaleźć frazy, żeby ich nie było. Nie spodziewałem się, że dożyję dnia, w którym większość wyników Google to będzie grupa 20 domen - ale widać da się zrobić serwis, który zna na wszystko odpowiedź... np. "nie znaleziono - zobacz inne " ;)

Popróbowałem złożone i precyzyjne frazy powpisywać - ani jednego dokładnego wyniku - wszystko powiązane tematycznie, ale bez odpowiedzi na zapytanie - proste zapytanie, no to próbuję z użyciem " " żeby nikt nie zarzucił, że nie umiem korzystać z wyszukiwarki no i znalazłem dokładny wynik to co wpisałem, hura - top50 jedna domena - agregator RSS (autoblog) , hmm :D myślałem, że wyginęły. Pociągnięty wpis z rss był o tym samym tytule co zapytanie i pojawiał się w czymś w stylu "related posts" albo jakiś inny plugin - sam tytuł, nic więcej. Pytanie gdzie jest oryginał, z którego pobrał agregator? Gdzie są wszystkie inne publikacje na dany temat???

Kiedyś mówiło się jak czegoś nie ma w Google to nie istnieje... dziś to śmiesznie by zabrzmiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności