Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

a może Google ma zamiar wykupić polskie systemy wymiany linków i dlatego je promuje w wynikach ;)

Z ciekawości zerknąłem na wyniki Binga.

To co szybko napompowane śmieciami (swl+piramidki blastowo forowe) jest wysoko w Google , nie istnieje w Bing ! Dlaczego ?

M

Chyba niezbyt rzetelnie zerknąłeś, bo ja zaobserwowałem coś zupełnie odwrotnego.

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czy mi się wydaje tylko, czy teraz wpisując w Google jakieś konkretne dłuższe pytanie nie dostaje się w ogóle konkretnych dopasowań, tylko jakieś pokrewne strony :pytajnik: Zauważyliście taką tendencję, że np. wpisując złożone precyzyjne zapytanie dostaje się całą masę pokrewnych stron tematycznych, ale nie odpowiedź, a nie wierzę że nie ma, bo praktycznie prawie każde pytanie już ktoś inny zadał.

Efekt braku zasobów internetowych "godnych" wyświetlania? Czy może spychania dokładnych odpowiedzi daleko do tyłu przez domeny rzekomo wyższej wartości pokrewne tematycznie, mocniejsze, ale nie konkretnie na "zadane/wpisane" pytanie.

Ja dla dlajednej obserwowanej frazki wczoraj się poprzygladałem. Strona Klienta, hen hen, po kilku latach okupowania topek.

Patrzę co jest teraz i są takie kwiatki, a może nie kwiatki, może tak ma być:

- zero linków na szukaną frazę (łacznie to chyba z 20 z tak zwanego "bylekąd")

- zero w treści tej frazy (przykładowo szukam czarny koń, to treśc na stronie jest o koniach, ale nie ma ani 1 kombinacji czarnego konia, czarny koń, koniem czarnym, nic, gdzies może koń wystepuje, a czarny to może kolor czcionki, nie wiem)

- pozycja w top 10 - nie pamiętam już która konkretnie

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

a propos linkowania, pozycji i pingwina (i aktualizacji pr).

wczoraj narzędzia googla pokazyły mi 23 linki na stronie , która przedwczoraj miała ich 553. zostały same linki do podstron, ani jeden do głównej.

pozycje w serpach się nie zmieniły. pr się nie zmienił.

wiecie o co chodzi ? myślicie, że G przeżuwa jeszcze dane czy to już koniec ?

Wyszukiwarka zajęć jogi - znajdź swoją jogę !

Podpinam się do Bhima. Z 340 tyś linków i 850 domen w Analiticsie pozostało 2 domeny i 6 linków. Szczęka mi opadła do kolan, a potem dobrze się uśmiałem, bo co mi zostaje po ostatnich zmianach w G i ich super pomysłach na serpy. Jak to wygląda u Was? Jeszcze pozycje nie poleciały, mam nadzieję, że tylko wyzerowali linki i będą je teraz od nowa uwzględniać.

Update 1 : Hello Webmasters, While requesting answer for this recent change in GWT from Google. We have found this Answer by John a Google Employee

“This looks like an issue with how the data is displayed in Webmaster Tools, it shouldn’t affect your site’s crawling, indexing or ranking. I don’t have any specifics at the moment, but the team is looking into the details to see what we can do here. Thanks for your patience & sorry for the confusion! Cheers John”. "]Follow Original thread here for more information

można poczytać więcej:

https://www.bloggerempire.com/2013/02/06/drop-home-page-links-site-google-webmaster-tool/

qter dziękuję Ci bardzo za dobre wieści! Ostatnio już wszystkiego można się spodziewać, więc byłem "z lekka" zaniepokojony. Pozdrawiam

A tak a propos tego za co i jakie strony dostały po uszach, to mi poleciała strona 5 letnia, w miare zadbana, i tylko na frazy ogólne. Takie związane z miastami stoją jak stały. Nigdy żadnych swli itp, treść i zdjęcia unikalne i dużo. W mojej branży poleciały strony, które były w topach jak dopiero brałem się za robienie własnej 5 lat temu. Zdaniem wszystkich branżystów najlepsze i najlepszych firm. A teraz na część fraz w ogóle nie można ich znaleść albo są daleko. Nic fajnego.

Ja dla dlajednej obserwowanej frazki wczoraj się poprzygladałem. Strona Klienta, hen hen, po kilku latach okupowania topek.

Patrzę co jest teraz i są takie kwiatki, a może nie kwiatki, może tak ma być:

- zero linków na szukaną frazę (łacznie to chyba z 20 z tak zwanego "bylekąd")

- zero w treści tej frazy (przykładowo szukam czarny koń, to treśc na stronie jest o koniach, ale nie ma ani 1 kombinacji czarnego konia, czarny koń, koniem czarnym, nic, gdzies może koń wystepuje, a czarny to może kolor czcionki, nie wiem)

- pozycja w top 10 - nie pamiętam już która konkretnie

Ja zauważyłem inną padakę. Ostatnimi dniami borykałem się z roznymi problemami na dosc popularnym sofcie. Do tej pory wpisując nazwe programu i problem jaki znim jest w top3 niemal na pewno znajdowało sie odpowiedź, Teraz mogę preszukac i 3 strony i nic. Na początku myslałem, że może mój problem jednka nie jest taki częsty. Później jednak ta sama sytuacja powtórzyła się dwukrotnie. Lipa niezła. Amerykance maja chociaż Binga, ktory daje niezłe odpowiedzi w ichniejszym internecie, a my musimy z ta lipą zostać

Sprzątanie po zgonach https://sprzataniepozgonach.pl/

Dezynfekcja i dezynsekcja https://www.isotech-pestcontrol.pl/
Ptaszyniec kurzy https://zwalczanie-ptaszynca.pl/

trochę to wyjaśnia, a trochę nie. "issue with how the data is displayed in Webmaster Tools" - mistrzostwo mętnego języka.

dalej nie wiadomo, czy to jest zmiana w algorytmach/GWT czy błąd tychże.

no i dlaczego skoro G poprawnie indeksuje linki to nagle nie może ich wyświetlić. i to tylko tych do głównej...

czekam... ;)

Wyszukiwarka zajęć jogi - znajdź swoją jogę !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności