Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Proponuję, abyście podawali frazy, dla których obserwujecie dziwne wahania - łatwiej będzie wspólnie główkować i przyglądać się zmianom.

no właśnie spadków nie mam (jeszcze). frazy są tam gdzie były - mam topy na większość słów kluczowych (webpozycja i free monitor for G).

PR się nie zmienił, liczba zaindeksowanych stron też (to może się zmniejszyć , bo wywaliłem chmurę tagów).

generalnie niby wszystko ok, oprócz liczby linków pokazywanych przez GWT. ahrefs pokazują normalną liczbę ok. 2 tys.

Wyszukiwarka zajęć jogi - znajdź swoją jogę !

bo to z grupy onet?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Piszecie, że wycieło tylko linki do głównej. No mi wywaliło linki do podstron też. Z tysiąca zostały dwa...Jedna domena z kilkudziesięciu. Pozycje stoją bez zmian, nawet lekko się poprawiły od wczoraj. Mam nadzieję, że to nie cisza przed burzą. Teoretycznie z taką ilością linków strona powinna lecieć w siną dal.

Tylko tak logicznie myśląc, skoro wam lecą, to i innym też, przez co zjawisko wylatywania w kosmos, jest nie widoczne, tak przynajmniej mi się wydaje...

Teoretycznie tak. Ale wszystko zależy ile czego i komu wytnie. Ja pozycjonowałem kilka stron i nie mogę doszukać się linków, które miałem jeszcze miesiąc temu: jeśli chodzi o te z mniej wartościowych stron, nie zawracam sobie głowy, bo może wyleciały z indeksu razem ze stroną, ale na jednej stronie wyrżnęło mi w pień linki z artelisa albo sbarta, co mnie dziwi i trochę, nie powiem martwi.

@edit: wewnętrzne linkowanie też robi jak chce: wycina nawet całą zawartość menu, choć jest elegancko do przecrawlowania. Zastanawiam się, czy nie tnie mi czasem tych linków, które są do siebie podobne- zwłaszcza z zewnętrznych stron. Muszę się temu lepiej przypatrzeć.

jednej stronie wyrżnęło mi w pień linki z artelisa albo sbarta

a ja właśnie tworzę dobre teksty do tych serwisów. Czy komuś jeszcze wycięło linkki z tych precelków ?

Od razu mówię, że nie wiem skąd się to wzięło- linki były dla wszystkich stron, zniknęły tylko dla jednej. Zresztą nowe, które dodałem wkrótce potem, zostały zaindeksowane i są widoczne.

@kokimbo

Nie odnotowałem żadnych spadków (przynajmniej nie w takiej formie jak to było te 2-3 tyg. temu)

W każdym bądź razie wkurza mnie w lokalnych wynikach serwis Jooble.com.pl

site:https://jooble.com.pl - Około 3,020,000 wyników (nawalili tego tyle, że masakra, a ani to fajne, ani nijakie...)

ale co tam, Google wie co dobre dla internautów, lepiej zawalić wyniki 100 razy serwisem Jooble pod jedną frazą,

niż normalnymi stronami, niestety pogodziłem się z faktem, że to nie błąd, a działanie celowe i te śmieci widnieć będą...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności