Skocz do zawartości

Update pingwina 16-17 stycznia 2013

vaterop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 590
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli chodzi o Jooble to na jakiejś podstawie ląduje u góry. też mi się nie podoba, ale zamiast się wkurzać, wolę się dowiedzieć dlaczego i wykorzystać to w miarę możliwosci u siebie. To, że na razie niewiele wiem wcale mi nie wadzi.

Jooble na pewno lepiej od moich stron reaguje na geolokalizację, ale nie jestem pewien czy tylko to.

Też wydaje mi się, że to nie jest przypadek. Owszem, G mogło zwalić algo, ale nie trzymaliby błędu tak długo.

Kurde, niech ktoś się zlituje i wywali ten temat.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jooble ma linki z gazety, gratki, liderpracy, etc. etc, większość to linki z ogromnej ilości podstron (generalnie z tych tu wymienionych) , Root domain: 257, Total BackLinks: 81 000.

Co ciekawe nie natknąłem się na podstronę która by zwracała jakieś backlink, np. na podstawie choćby linkowania wewnętrznego (może za krótki czas by SEOMOZ wychwyciło to...)

Ja od dłuższego czasu mam dziwną teorię, że Google sam tworzy tego typu projekty jak Jooble, generuje miliony podstron, a potem wypycha śmieci by zarobić na reklamach, bo jak już wspominało się wiele razy, czasami normalnych stron brak...

co ciekawe, po ostatnim "syf update" czy jak to nazwać, na lokalnych wynikach w 90% wypchało to Jooble (ale się przyczepiłem tego no nie?) przynajmniej z moich obserwacji tak wynika, reszta katalogów firmowych/ogłoszeniowych też siedzi w topie, ale to tylko te 5% , a reszta 5% to normalne strony firmowe.

Ja od dłuższego czasu mam dziwną teorię, że Google sam tworzy tego typu projekty jak Jooble, generuje miliony podstron,

Też niedawno sie nad tym zastanawiałem. Nie wiem czy akurat chodzi o Jooble, ale zauważcie, że nigdy w rozkminianiu SEO nikt nie wziąl pod uwagę, że Gugl może tworzyć wlasne serwisy. Nie wspominając o tym, że ludzie pracujący w Google, tworzą, co jest przecież dozwolone, własne strony i używają przy tym wiedzy, ktorej my nie mamy.

Śmiem nawet twierdzić, że jest co najmniej tyle stron - ile osób, które przewinęło się w Google od początku jego istnienia.

W przeciwnym razie, to tak jakby pracowac w KFC i nigdy nie zjeść kurczaka.

Zatem, często przychodzi nam ścigać się w wynikach z ludźmi, którzy siedzą bliżej koryta. Nie mówię, ze znają wszytskie tajemnice algo, ale na pewno wiedzą więcej.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Rozmawiałem z Łukaszem - jest na urlopie i serpstat wróci do stanu używalności jak urlpo Łukaszowi się skończy :) Czyli nieprędko...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Mnie wkurza, że jescze szybciej banuja czasowo IP podczas sprawdzania pozycji

Kurde teraz nawet free monitor nie sprawdza wszystkich pozycjonowanych fraz a nie mam ich az tak dużo .

myslałem że tylko mnie banuja :-)

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem.
Pesymista wie, co to za otwór >>>tanie noclegi<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności